Lagbanner
Falu BS tillbaka på SvenskaFans.com

Falu BS tillbaka på SvenskaFans.com

Mycket glädjande så är Elitserienykomlingen Falu BS tillbaka på SvenskaFans.com. Nya Falun-skribenten Max Persson presenterar här sig själv och sitt BS-intresse.

Far visar på god fiskelycka och fixar lunchen på sitt andra kast, mor flyttar runt solstolen en gång var femte minut i jakten på en gnutta sol som envist gömmer sig mellan trädtopparna. Syrran har flutit halvvägs ut på Varpen utan att ha fått igång den sura båtmotorn. Vi är i sommarstugan eller bandybyns kanske vackraste fästning om jag får benämna den, belägen i rivalstaden Bollnäs en inte helt logisk ekvation. Nu kan jag dock göra den än mer irrationell, jag är uppvuxen i Bollnäs men alltid med Edsbyn närmast hjärtat och nu skribent för Falu BS på SvenskaFans, en härlig ekvation utan lösning. 

Det är augusti, sommar och en rekord tidig bandyförsäsong har börjat för många lag, enligt Kenneth Spångberg är den ”livsviktig” för Falu BS som nu börjat träna i Sandviken och nya Göransson Arena. Det kan mycket väl stämma, allt som kan göra masarna starkare och konkurrens kraftigare inför säsongstarten måste ses som livsviktigt. Laget har tappat de fyra bästa poängplockarna inför comebacken i elitserien. Jocke Hedberg, Andreas Lysell, Micke Olsson och Micke Jernberg har tillsammans skördat 181 poäng av Falu BS totalt 270 poäng i Allsvenskan. Alltså måste drygt 67 % av poängproduktionen ersättas och samtidigt hålla elitserieklass. Ett omöjligt uppdrag eller en härlig utmaning? Falu BS har i alla fall agerat på bandymarknaden trots en ihålig plånbok. 

I skrivandets stund har sex nyförvärv skrivit på Falu BS och det finns inget uttalat om att det är färdig värvat. Anfallsveteranen Johan Kruse som flörtade redan i vintras med sin gamla klubb genom att stödja klubben ekonomiskt, kommer tillbaka. En pålitlig målskytt som jag tror gått relativt bra i sin senaste klubb Tillberga, under falubekantingen Pelle Fosshaugs styre. 37 åringen har mycket rutin från Elitserien och gjorde 21 mål på 22 matcher sist när Tillberga var i Elitserien 07/08, senast han spela i Falu BS var säsongen 06/07. 24-årige Mattias Johansson från Gripen BK vet jag inte så mycket om förutom att han är en stabil defensivmittfältare som de senaste två säsongerna spelat i elitserien. 

Falu BS fyra andra nyförvärv symboliserar klubbens satsning på yngre förmågor som jag tänkte syna lite djupare vid nästa tillfälle. 

Falu BS lagsida har till att börja med det gamla utseendet. Vi kommer inom kort lansera ett helt nytt. Håll utkik!

Max Perssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2009-08-11 12:10:00
Author

Fler artiklar om Falu BS