Lagbanner
Inför: Falu BS på väg mot slutspel

Inför: Falu BS på väg mot slutspel

Återigen står Falu BS på tröskeln till bandyns finrum, SM-slutspelet. Något som kan göra att bandy-publiken i Falun åter hittar tillbaka till Lugnet och visar att BS återigen kan bli ett storlag både på isen och på läktarna.

Inför Falu BS - Ljusdal BK
Fredagen den 10 februari kl.19.00
Lugnets Isstadion, Falun

Efter en tät match nere i Katrineholm i onsdags där BS än en gång visade upp att de har ett stabilt grundspel där lag-maskinen; visade sig väldigt stark i andra halvan av matchen. Något som spelarna har visat starkt bevis på i hela superallsvenskan. När nu tre matcher kvarstår inför det som verkar vara ett hyfsat säkert avancemang så finns möjligheten att Sören Persson och hans krigare dödar alla spekulationer och säkrar en plats i åttondelsfinalen redan i kväll  när Ljusdal kommer på besök. 

Ljusdal som i sin tur spelar för samma sak som BS fast i en mer utsatt situation där dom i orsak av förlust mot Falun kan riskera att missa slutspelet och återigen få kriga för sin existens i högsta serien, så vi kan räkna med att Ljusdal kommer att spela sitt yttersta i 90 minuter. Ett Ljusdal som har fem raka vinster i bagaget, risken är dock liten att BS-spelarna räknar med någon enkel resa då tidigare matcher alltid visat på hårt slit och en hel del kämparanda.

Falun hade som målsättning inför den här säsongen att nå åttondelsfinalen och så här snubblande nära så lovar Sören Persson att hans mannar ska kriga för varje poäng. Mycket positivt är att Andreas Lysell som vilade under hela VM-upphållet på grund av en handledsskada är tillbaka och visade sig väldigt hungrig senast mot KSK, där han stod för två av målen. Utöver det så var det extra härligt att se att fyra av målen var genuina spelmål, något som inte var det mest självklara under säsongen.

Ljusdal lämnade den bittra division ett bandyn bakom sig så sent som förra säsongen, då de visade vilken glöd och kämparanda det finns i laget genom att besegra Kalix i två väldigt hårda play-off matcher. 

Ljusdal har ett mycket intressant samarbete med den ryska toppklubben Dynamo Moskva, varifrån både ledare och spelare har tillkommit i truppen, lägg då till att de har åtta spelare födda -85 och uppåt i truppen och på så vis kan vi spå Hälsingeklubben en ljus framtid.
Att se upp med i Ljusdal är som vanligt Mattias Wiberg som delar en nionde plats i skytteligan med tjugotvå mål gjorda och som även besitter en väldigt stark skridskoåkning. Även Dynamo Moskva lånet Valeri Lulumov gäller för vår nyblivne U-19 världsmästare Tomas Hellberg och hans back kollegor hålla ögonen på.

Mina förväntningar inför matchen är att vi får se ett heltaggat BS som vill ha boll och föra matchen, där de kan gå upp i banan och sätta press på Ljusdal tidigt i matchen. Vädrets makter har varit goda mot oss denna vecka, så får vi bara någon minusgrad och lite sol så har vi en mycket god bandyhelg framför oss, för som alla vet, på söndag intar vi Lugnet igen.

Mitt tips: 6-3

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-10 08:27:00
Author

Fler artiklar om Falu BS