Falu BS till slutspel
Anders Lindén gjorde det viktiga 1-0 målet för Falun.

Efter fredagens seger mot Ljusdal hemma på Lugnet med 2-0, inför 742 åskådare, ska det mycket till för att det inte ska bli en åttondelsfinal på Lugnet nästa fredag. Falun vann rättvist men Ljusdal var nära ett antal gånger men trots chanserna lyckades man inte träffa målet.

Båda lagen började spela jämnt med varandra men det var bortalaget som kom till avslut mest inledningsvis. Ljusdal fick efter ungefär 15 minuter spelade ett gyllene tillfälle att göra första målet i matchen då en Ljusdalspelare kom helt fri men missade totalt. Han träffade inte ens målet, på ett sådant solklart läge. I stället började nu Falun att kontrollera matchen efter friläget, och det var också de som styrde spelet under den första halvleken. Trots det fick man en del avblåsningar mot sig och då brände det till i skallen på BS Kenneth Spångberg som bara hade att åka och sätta sig på botbänken för olämpligt uppträdande. BS kontrollerade matchen bra trots en man mindre, och Ljusdal hade inte mycket boll.

I den 27:e minuten fick hemmalaget ett frislag ungefär 20 meter från mål. Den förvaltade Anders Lindén på bästa sätt som med ett kanonskott dunkade upp bollen i nättaket. 1-0 till Falun var rättvist sett till spelet, men dessförinnan hade Ljusdal ytterligare en jättechans, men även då gick bollen utanför. Mot slutet av halvleken fick Ljusdal en hörna och en god chans att kvittera, men den gick till intet tack vare ineffektivitet och ett bra rus från BS-spelarna. Ledning med 1-0 till hemmalaget såg med viss tveksamhet rättvist ut, med tanke på att Ljusdal hade de vassaste chanserna. Men, som sagt, ineffektivitet.

Det sågs på hemmaspelarna att man ville spela slutspel nästa fredag på Lugnet, och man kämpade på bra precis som BS-tränaren Sören Persson utlovat innan. Matchen i sig var ingen höjdare. Spelmässigt var det svårt för båda lagen att komma fram då man alltid hade ett bra uppoffrande försvar mot sig. Och då man kom igenom, var det ofta en klubba i vägen eller dålig bollkontroll. Danne Hjelm i hemmalaget var mycket bra och åkte ofta på långa bolltransporter, men även om han ibland lyckas så bör han lämna över bollen till en medspelare lite tidigare.

Med drygt 20 minuter kvar började bortalaget desperat jaga efter en kvittering, och det passade hemmalaget bra. I en situation då BS fick frislag slog man igång spelet på en gång, medan Ljusdalsspelarna inte var med. Johan Rubensson åkte ner till hörnflaggan, för att sedan åka in mot målet och väl inne i straffområdet slog han in en slumpartad pass till Andreas Lysell som efter viss möda lyckades få kontroll på bollen. Strax efter kom skottet som dödade matchen totalt. 2-0 till Falun efter 74 minuter och matchen var avgjord.
Åttondelsfinal nästa fredag på Lugnet, men dessförinnan ska man bege sig till Lugnet på söndag för att se Falun spela mot Motala.