Lagbanner
Inför Falu BS - Motala

Inför Falu BS - Motala

Lugnets Isstadion gästas av Motala, i den näst sista omgången av Superallsvenskan. Det vore trevligt och viktigt med en BS-seger inför åttondelarna.

Inför Falu BS - IFK Motala
Söndagen den 12 februari, kl 17
Lugnets Isstadion, Falun


Falun vägrar förlora
Ett Falun som har fem raka vinster i superallsvenskan och en i svenska cupen går idag (läs söndag) upp i en tung match mot tredjeplacerade Motala. Ett Motala som i mån av vinst idag klättrar upp på en andra plats och även dom säkrar en plats i åttondelen, men några sådana planer finns inte i Sören Persson huvud. Motala har även dom en vinnande trend att gå på idag när dom kommer till Falun, de två senaste matcherna har slutat i blåvit triumf, dessförinnan så kom en svidande uddamålsförlust mot Uppsalalaget Sirius som visade på att Motala haft en aningen svängig formkurva.

Viktigt med en vinnande trend
Sören Persson och hans mannar har som sagt inga planer av slöspela de kvarvarande två matcherna utan att på bästa sätt sätta sig i respekt inför åttondelen, en andra plats i SA ser Persson som den sämsta placeringen. Som jag nämnde senast så har Andreas Lysell klivit fram och visat att han är en vass målskytt. Andreas som handplockades av tränare Persson bara av den anledningen att han är en bra avslutare har nu gjort tre mål på de två senaste matcherna, Lysell som var nära att göra ett till mål mot Ljusdal men då revs han ner en klubblängd ifrån Ljusdals mål och domare Hovlund hittade en tidigare situation eller så befann han sig för långt bort för att bedöma avståndet då han flyttade ut den solklara straffen till ett frislag utanför straffområdet.

Två jämna målskyttar
I dag så får jag hålla en extra koll på matchen i matchen mellan de två stora målskyttarna i vardera lag, Tomas Jansson i BS och Jonas Eriksson i Motala, båda spelarna har gjort 26 mål, det ska nämnas att Jonas Eriksson har en målgivande passning mer än Jansson. Även där gäller det att sätta sig i en respekt inför slutspelet. Att Tomas Jansson har klivit fram och gjort en stor del av BS alla mål har varit väldigt positivt, men det även visat sig skadligt i de senaste matcherna då markeringarna oftast varit tätare och brutalare. Det talar för att luckor kan öppnas för vår andra utpräglade målskytt Andreas Lysell som är lite mer okänd i dessa sammanhang och kanske till en början inte drar på sig samma markering. En spelare som Lysell skulle ha funnits med på Obuchovs tid då backarna hade fullt upp med Cirkus Obbe.

Falun har ett ordinarie lag att tillgå så vi får se om Persson och Tzyganov väljer att vila några spelare och kanske låta de lite mer oprövade spelarna få chansen. Förhoppningsvis så kan BS gå in i slutspelet med en skadefri trupp som har ett nytt mål i sikte eftersom det förra redan har förverkligats.

Från och med nu så har BS allt att vinna.

Mitt tips: 4-1

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-12 11:48:00
Author

Fler artiklar om Falu BS