Lagbanner

Tempofattigt på Lugnet

Det var två hungriga lag som klev ut på isen idag på Lugnet för att visa upp sig inför kommande slutspel, men tyvärr verkade sportdrycken vara lite för närande och hungern avtog ganska fort.

Falu BS - IFK Motala 3-3 ( 2-1 )

0-1 (27) Jonas Eriksson, 1-1 (34) Anders Linden, 2-1 (35) Jonas Henninger
2-2 (59) Lukas Persson, 2-3 (85) Jonas Eriksson, 3-3 (89) Anders Linden

Hörnor: 6-4
Utvisningar: Falun 2 x10 min, Motala 1x10 min
Domare: Mikael Karlsson
Publik: 535

Hjelm visade klass
Även om dagens match saknade betydelse för BS så var förväntningarna högre satta än att dom skulle låta Motala föra och sätta tempot i matchen. Motala hade mest att spela om och det visade man genom att kämpa i matchen igenom och var även väldigt nära att knipa en extra poäng och gå om BS i tabellen, nu blev inte det fallet tack vare Anders Linden´s vassa avslut i 89:e minuten. Den som höll fanan högst och visade att alla matcher är värde att kämpa hårt i var BS fältherre Dan Hjelm som ständigt höll sig i position och la bra passningar.

Fult spel och en utpräglad målskytt
Matcher med lågt tempo har oftast en tendens att bli ganska fula och så även denna, trots det låga antalet utvisningar så var hakningarna och rappen många. Ett exempel är när bortalaget misstar matchen för att vara hockey och tacklar Tomas Hellberg över sargen tyvärr var Tomas lite snabb att resa sig upp annars hade han kanske fått med sig en utvisning. Som jag nämnde inför matchen så har Motala ett vasst anfallsvapen i Jonas Eriksson och tyvärr visade han att jag inte berömde honom i onödan genom att göra två av målen och ständigt vara framme och oroa en annars väldigt bra Jonas Persson i BS mål.

Ett lag för framtiden
Förmoda att BS inte går längre än till åttondelen i år, trots det så finns det ingen anledning att sörja över det då lagets unga stjärnor har visat gång på gång att de kan hålla hög klass och visar på en bra attityd, precis vad Falun alltid har - saknat. I en intervju med Falu Kuriren så sa en lågmält stolt Sören Persson: 
- Vi har visat att det går att lyckas även med små medel när alla hjälps åt och drar åt samma håll. 

Sören Persson som har lyckats plocka ihop unga spelare från runt om i landet, övertygat före detta storspelare att komma tillbaka och man kan ju bara undra hur BS målskörd skulle ha sett ut om inte Tomas Jansson övertygats att lämna spel i Karlsbyheden IK och komma tillbaka till eliten en säsong till med allt vad det innebär. Vi ska inte glömma bort vad Sören gjort på sponsorsidan då han lyckas lägga upp konceptet Team70 som har haft stor betydelse när det gäller att nå säsongens andra mål, att stabilisera ekonomin. Lägg där till att han ansvarar för det finska landslag som tog brons i senaste VM. Allt detta har Sören lyckats förmå under sin första säsong i Falun, med allt det i minne så kan man nästan konstatera att vår viktigaste spelare kanske inte alls är den som gör flest mål eller den som kan lägga dom där genomskärande passningarna som löser upp vilket försvar som helst utan en 55-årig golfspelare från Edsbyn med ett hyfsat intresse för bandy.

Fredag den 17 drar åttondelen igång, men dessförinnan så väntar en bortamatch mot Boltic/Göta, en match där det gäller att finslipa spelet och ställa in siktet för snart smäller det!

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-12 22:33:00
Author

Fler artiklar om Falu BS