Lagbanner

BS finslipar i Karlstad

Kval eller åttondelsfinal? Boltic/Göta spelar med kniven mot strupen i kvällens match hemma i Karlstad mot BS då inte ens en vinst garanterar dem en plats i slutspelet

Inför Boltic/Göta - Falu BS
Onsdag den 15 Februari, kl 19.00
Tingvalla isstadion, Karlstad


Spelar för vinst
I BS finns som vanligt inga andra tankar än att spela varje match som att det var den sista, tyvärr utlovades det även senast hemma mot Motala och då fanns inte den riktiga motivationen så det ska bli spännande att se hur laddade BS-spelarna är ikväll.

Det finns vissa detaljer Sören Persson kommer att passa på att slipa på ikväll då det är sista matchtillfället innan åttondelen.

Hemmalaget ska dock inte ha några problem att finna motivation då en vinst med lite tur leder till åttondelsfinal annars väntar ett som vanligt ovisst kval. Förutsättningarna för att Boltic/Göta ska gå vidare är att både Ljusdal och Sirius förlorar deras respektive matcher i kväll.

Flest gjorda mål
Boltic/Göta är det lag som har gjort flest mål i Superallsvenskan och det har resulterat i att Jesper Bryngelsson och Jonas Nilsson har placerat sig på en femte respektive sjunde plats i den totala poängligan (Elitserien medräknat), vilket självklart sätter press på alla mötande backlinjer. Sören Persson kommenterar dock i en intervju med Falu Kuriren:
- Det visar bara på vad jag har sagt hela tiden, det är viktigare att släppa in få mål. Att inte förlora är viktigare än att vinna.

Det Sören syftar på är det faktum att BS som i sin tur har släppt in minst mål redan är klara för slutspel sen två omgångar tillbaka och Boltic/Göta måste, trots sin fina målskörd, kämpa hela vägen fram.

En tom sjukstuga
Det som har legat i grund för BS effektiva grundspel den här säsongen är att laget har varit relativt fritt från skador och det har gett laget en bra chans att spela ihop sig. Inför dagens match saknas dock liberon Anders Gunnarsson som ligger sjuk i feber, dock inte så farligt hög men några chansningar är det inte tal om så här "matchen innan matcherna".

Första halvan viktig
Senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort, 4-4, hemma på Lugnet där Boltic ställde till med fruktansvärd offensiv i första halvlek, men får bara med sig 2-0 in i pausen. Andra halvlek fortsätter där första slutade, BG gör ganska omgående 0-3 och matchen var på väg att glida ur händerna på BS, men då räddningen kom genom Rubensson som gör 1-3 men som tyvärr får se BG även göra 1-4 kort efter. Då klev den mer och mer kända "lag-maskinen" fram och BS lyckas till slut nå oavgjort efter sju raka hörnor i slutet vid ställningen 3-4 och Anders Linden sätter den sjunde och sista, slutsignalen går.

I kväll gäller det för BS att hålla tätt bakåt i första halvlek då hemmalaget kommer att förbruka mycket av sin energi och BS än en gång kan komma loss och avgöra i andra. Nu ska ni inte tro att jag inte unnar Boltic/Göta att gå till slutspel, nästan tvärsom, men för BS att få gå upp i nästa match med ett vinnande facit, det skulle vara helt perfekt!

Mitt tips: 3 - 4

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-15 11:02:00
Author

Fler artiklar om Falu BS