Lagbanner
BS segrade och valdes av Villa/Lidköping

BS segrade och valdes av Villa/Lidköping

På förhand en match där BS endast skulle finslipa detaljerna och undvika förlust. Resultatet blev att de spelade ut ett Boltic/Göta som var tvugna att vinna och nu måste kvala sig kvar i allsvenskan.

Boltic/Göta - Falu BS 3 - 6 (1-3) 

0-1 (8) Jonas Henninger, 0-2 (32) Tomas Jansson, 1-2 (38) Patrik Styrbjörn,
1-3 (41) Mikael Olsson, 1-4 (47) Tomas Jansson, 2-4 (52) Jonas Nilsson, 2-5 (65) Tomas Jansson, 3-5 (82) Jesper Bryngelsson, 3-6 (85) Johan Rubensson

Hörnor: 9-3 
Utv. min: Boltic/Göta 2x10 Falu BS 3x10
Publik: 481
Domare: Peter Öhrlund, Rasmus Lundin, Håkan Johansson

Efter två mållösa matcher så lämnade Tomas Jansson ett härligt formbesked inför åttondelen, tre mål blev facit från 33-årige Jansson. Jansson visade upp fin variation då första målet kom på hörna, andra ett spelmål och tredje bollen som hamnade bakom Martin Berggren i hemmamålet kom genom en straff. Den ynkliga publikskaran (481) som dragit sig till Tingvalla för att se BG göra sitt i kampen om den sista slutspelsplatsen fick inte se någon "glamour-bandy", men å andra sidan är det inte alltid det Superallsvenskan handlar om. Kan tänkas att hoppet grusades när spelarna i BG tittade upp mot matchtavlan och fick se deras närmaste konkurrent Sirius gå till pausvila med 6-0, en tanke är att vi hade fått se ett helt annat BG om de andra resultaten hade gått deras väg.

De rutinerades kväll
Förväntningarna hos publik och spelare har nu växt allt efter att spelet har fungerat bättre och bättre och till och med Sören Persson har höjt ribban till en kvartsfinal, det var i och för sig innan han visste att motståndet i kvarten skulle vara Villa/Lidköping. 

Något som gladde mycket i dag var att "de äldre" i BS visade sig lika hungriga och spelsugna som vilken ung talang som helst och med "de äldre" menar jag Danne Hjelm, Joakim Folkesson och Kenneth Spångberg som alla tre visade en otrolig spelglädje och ett nästintill felfritt passningsspel. Vi ska även passa på att berömma "Skorven", som vanligt stod han för en stor match då han har växt i sin uppgift att dirigera murar och alltid visar sig reaktionssnabb vid hörnor, något hemmalaget hade ett väldigt övertag på idag.

Villa i kvarten
Att dömma av Elitserielagens val av motståndare till åttondelen så räknas Bollnäs som favorit då de blev kvar sist att välja för Broberg/Söderhamn, trots att BS endast förlorat en match (Bollnäs borta) och släppt in minst mål i hela Superallsvenskan så räknade Villa/Lidköping Falun som ett lämpligare lag att möta, nu ska vi som BS fans inte ta det som en förolämpning utan restiden kan ha varit en avgörande faktor i deras val.

Nu har BS en dag på sig innan allvaret drar i gång på fredag, i morgon väntar en lätt träning för BS och nu gäller det för de mer rutinerade i laget att ta sitt ansvar och kliva upp ytterligare ett steg och visa vägen för lagets unga spelare.

Fredag, nitton noll noll, Lugnet, var där och gör dig hörd!

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-15 23:37:00
Author

Fler artiklar om Falu BS