Lagbanner
Falun slår i underläge

Falun slår i underläge

En anfallarnas match, talangernas möte eller målvakternas reflextävling. Ja, det finns många ”matchen i matchen” drabbningar i åttondelen, men en sak är säker detta blir den bästa match som spelats på Lugnet i år, men att snacka om den som ”den sista hemmamatchen” det är jag inte lika säker på.

Falu BS-Villa/Lidköping
Fredag den 17 februari, kl.19
Lugnets Isstadion, Falun


Vi ska inte hymla med det faktum att Villa/Lidköping är favoriter inför åttondelen, men det tror jag kan bli Faluns viktigaste vapen, för att slå i underläge det passar BS spel perfekt. Låt dom tro att dom har övertaget tills dom inser att BS aldrig slutar åka skridskor. Motståndarna ska gärna börja tro att det är ryska landslaget dom möter, kanske lite kaxigt att göra den parallellen, men jag vill bara framhålla att Falun har en kämparanda, glöd och skridskoåkning som kan överraska många lag i ett slutspel.

Villas tränare, den gamle landslagsforwarden Mikael Arvidsson erkänner att avståndet var helt avgörande i sitt val av motstånd. Okej, det hade vi på känn men han säger även att han inte har en aning om Faluns trupp eller dagsform då han inte sett eller mött Falun på hela säsongen. Att vi i Falun inte kan känna nått annat än respekt för Villa och deras ruskige finne det kan jag skriva under för, men vad ska dom tro nere i Lidköping om ett Falun som kanske ”aldrig rest sig ” efter ”den där ryssen” drog eller att vi inte har någon bredd på truppen eller kanske för mycket unga spelare. Ja, mycket kan det funderas över, men vi vet vad som väntar dom.

Hur får man stopp på Holopainen?
Att Villa har en av Elitseriens, hela ligans eller kanske världens bästa anfallare i finske Ari Holopainen det är det många som vet, men hur stoppar man denne torped?

Holopainen har hunnit bli 37 år gammal och med det så medkommer det att farten inte är den samma, trots att orken finns, vilket skapar tillfälle för våra backar att hela tiden ligga tätt inpå kropp på honom. Jag förmodar att vi kommer att ta oss råd att alltid ha en extra försvarare i närheten av Holopainen.

Nu ska vi inte tro att detta är enda hotet mot ”Skorvens” nolla utan Villa är precis som Falun en ruskig lag-maskin som hela tiden levererar perfekta passningar till Holopainen och ofta är dom levererade av Mattias Nilsson. Nilsson som är en skridskostark forward som flyttats ner till mittfältet och där visat sig vara ett fruktat anfallsvapen, påminner mig lite om ”Slangen” som gjorde några av sina bästa matcher i BS från en offensiv mittfältsposition, men efter att han böt ner sig till VSK så pratar vi inte mer om han.

BS kan överraska
Falun saknar däremot inte motvapen, vi sitter nämligen på en otippad anfallsjoker. Har Villa gjort sin läxa och lärt sig att det mestadels handlar om två målgörare i form av Jansson och senare fall Lysell så får vi hoppas att de bara skumläste raderna där det stod om en division två spelare, i fotboll (!). Kan Jonas Henninger komma runt lika fint på kanterna och spela lika respektlöst som han gjort tidigare under säsongen (blott hans första) då kan han vara den anfallsudd Falun verkligen behöver. Villa är ett väldigt markeringsstarkt lag, men kan Jansson och Lysell som är två riktigt bra skridskoåkare hela tiden ligga på och dra med sig försvarare då kommer det till slut att öppnas luckor och då gäller det att ta chanserna, för de blir inte jättemånga.

Alla måste göra sitt
Faluns spelare kommer garanterat att göra sitt ute på planen, men för att dom ska komma ihåg varför och för vilka de egentligen spelar så gäller det att det är ett fullsatt Lugnet som möter dom imorgon och gärna följer med dom till Lidköping på söndag.

Nu äntligen är det dags för BS att visa att det här INTE är någon mellansäsong där nya spelare ska spelas in utan ett stort steg i riktning mot toppen, där vi alla vet att dom hör hemma!

Mitt tips: 3-3

(Information om resa till bortamatchen på söndag hittar ni på www.falubsbandy.com)

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-17 00:05:00
Author

Fler artiklar om Falu BS