Lagbanner
Inför Villa/Lidköping - Falu BS

Inför Villa/Lidköping - Falu BS

Dags för åttondelsfinal nummer två, mellan Villa/Lidköping och Falun. Fösta matchen slutade oavgjort, 4-4, och det är Falun som har allt att vinna. Villa däremot har allt att förlora.

Inför Villa/Lidköping - Falu BS
Söndagen den 19 februari 19.00
Isstadion, Lidköping


Oavgjort, 4-4, blev det i det första av två möten mellan dessa lag på Lugnets Isstadion. På söndag tar Villa emot Falun hemma i Lidköping för att spela den avgörande åttondelsfinalen.

Villa är favoriter
Hemmalaget kommer att vara favoriter, helt klart, och får i och med det pressen på sig att vinna mot Falun. Falun har allt att vinna medan Villa har allt att förlora. Efter fredagens oavgjorda resultat var båda lagens tränare nöjda. Villa/Lidköpings tränare Per-Anders Gustavsson till Falu Kuriren:
- En typisk cupmatch och även om vi tappade en ledning på två mål har vi inget att gnälla över. En match pågår i 90 minuter och båda lagen får vara nöjda med delad pott.
BS-tränaren Sören Persson till Falu Kuriren:
- Man kan säga att inget har hänt nu när vi går in till den andra och avgörande matchen.

Bra försvar
Falun kommer lita på sitt starka försvar i den avgörande matchen. Man har ett erkänt starkt försvar som visat god klass hela säsongen. I gårdagens match var man stabila i försvarsspelet. På söndag måste man vara minst lika stabila om inte mer för att lyckas avancera. På fredagskvällen visade man också upp ett mycket bra anfallsspel med många chanser. Som man spelade mot Villa, anfallsmässigt, har man inte gjort alltför den här säsongen. I början av den andra halvleken kvitterade man till 2-2 men sedan gick Villa ifrån till 2-4 och då såg det mörkt ut.
- Vi skapade ju inte speciellt mycket så därför var vi tvungna att chansspela på slutet. Det fanns ju inget att fundera på, det är ju ingen som hade blivit skjuten om Villa gjort 5-2, sade BS-tränaren Sören Persson till Falu Kuriren. 

Chansspelet lyckades och på slutet kvitterade man till 4-4.

Samma lag på söndag
Falun kommer med stor sannolikhet mönstra samma lag som i den första åttondelsfinalen. Man åkte ner redan i dag för att förbereda sig inför den viktiga matchen.
Hemmalaget Villa/Lidköping förlorar en spelare på grund av att denne mittfältare reser till Turin. Det handlar om Jörgen Gustavsson.

Matchtipset
Falun har som sagt ingenting att förlora. Det kan båda gott. Håller försvarsspelet på söndag samtidigt som man utnyttjar sina chanser kan det gå vägen. Men det kommer bli tufft. Jag tror därför på en uddamålsseger efter förlängning med 5-4 till Falu BS.

Marcus Simmandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-18 19:10:00
Author

Fler artiklar om Falu BS