Lagbanner

BS intar bandykyrkan

Falun åker till Hälsingland för spel mot dubbla mästarna Edsbyn och med sig har dom det som är allra självklarast i startelvan, nämligen revanschlusten. Sören Persson som har varit med förr har ett hoppfullt budskap:
- I bandy kan allt hända.

Inför Edsbyn IF - Falu BS
Dina Arena, Edsbyn
Onsdagen den 22, kl:19.00


Senast mot Villa/Lidköping så visade inte Falun riktigt den respekt som det var tänkt på förhand, Villa som inte riktigt visste vad som väntade trodde kanske att kvartsfinalen redan var säkrad då de fick välja BS i åttondelen, aj vilket felskär de tog. Uppgiften som ligger framför oss känns däremot mer som en massiv bergsbestigning, för att tro att Edsbyn kommer att underskatta oss kan vi förtränga direkt då dom från topp till tå är en professionell klubb med bra scouting och väl medvetna tränare. De vet att vi inte har ett så ungt och orutinerat lag som det utgavs i början av säsongen, vi har ju i själva verket åtta spelare över trettio år i startelvan, tillsammans blir det massa slutspelsrutin och tyvärr är dom väl medvetna om det.

Ingen press
Det som talar för BS är att vi har ett intakt lag, två riktigt bra målskyttar och en välsmord lag-maskin. Favoritskapet ligger helt i Edsbyns händer, något som oddset 11.50 (bortavinst för Falun) kan styrka. Edsbyn har dock lärt sig att hantera favoritskapet genom de senaste åren, så några överspända och nervösa hälsingelirare är inte heller nått att hoppas på, kanske om BS lyckas dra ut det till en avgörande femte match så är allt möjligt.

Vinnande svit
Falun har fjorton tävlingsmatcher utan förlust samtidigt som Edsbyn förlorade sin senaste ( mot Vetlanda ), ska det betyda något? troligtvis inte men det är skön läsning. Om vi ska se till de tidigare mötena lagen emellan så kan vi konstatera att vi har mötts tre gånger tidigare den här säsongen och Edsbyn har gått triumferande ur alla med en total målskillnad på 30-10, jaja gamla meriter kommer man ingen vart med i ett slutspel. Edsbyn har inte förlorat en hemmamatch sen urminnes tider sägs det, det var innan Lysell finslipade siktet det!

Målskyttar, målskyttar och ännu mera målskyttar
Mot Villa visste vi med ganska stor sannolikhet vem det var som var tänkt målskytt, en viss Ari Holopainen och där lyckades BS-försvaret håll rent, förutom en liten prick i registret, men att nu möta ett lag som har sex spelare som vardera har gjort 25 poäng och uppåt kan kännas lite olustigt, men lyckas vi bara hålla ihop laget och ha en bra intensitet i skridskoåkningen så ska vi lyckas utnyttja kontringarna och de små luckor som kan lämnas till vår fördel.

Den enda skada vi har på Edsbyn ska enligt uppgift var den ack så viktige mittfältaren Kimmo Huotelin som drabbades av ett uttänjt ledband i sista elitseriematchen mot Vetlanda och han kan förväntas vara borta hela kvartsfinalserien. Huotelins ersättare Daniel "Popa" Jonsson är dock ett levande bevis på den bredd Edsbyn besitter.

Allt som egentligen förväntas av BS för att detta ska klassas som en väl godkänd säsong är att dom spelar sitt bästa och håller ner siffrorna, men varför nöja sig med ett VG när det finns ett betyg högre upp och för att nå dit så gäller det att plocka fram det där kaxigt avslappnade spelet med sjukt mycket laganda och "jävlaranama" och med det visa våra grannar i norr att vi inte är någon liten uppstickare utan ett allvarligt hot mot deras mästerskaps drömmar!

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Falu BS