Lagbanner

Inför Edsbyn - Falu BS

Falun beger sig till Edsbyn på tisdag för att antagligen spela sin sista match för den här säsongen. BS måste vinna eftersom Edsbyn vunnit två av två. Men det talar inte för masarna som på de två matcherna har en målskillnad på 3-17 (1-9, 2-8). Det ska mycket till för att BS ska vinna.

Inför Edsbyn IF - Falu BS
Tisdagen den 28. Kl:19.00
Dina Arena Edsbyn


De regerande mästarna Edsbyn har visat sig vara för svåra för Falun. Edsbyn har fullkomligt kört över Falun i båda matcherna man har spelat.
Frågan idag är hur mycket man vinner med imorgon. Falun har ett lag för framtiden, och precis som läget i Falun är nu var det detsamma i Edsbyn då Sören Persson var där. Denne Sören är mannen som byggt upp det överlägsna Edsbyn det vi ser idag. Man är faktiskt på väg mot sitt tredje raka SM-guld. 

Jansson tvåa i skytteligan
Ytterligare en orsak till att vår tacksamhet ska riktas till tränare Sören Persson är att han lyckades övertala Tomas Jansson att komma tillbaka till bandyeliten. Jansson som varit i särklass den bästa målskytten i BS denna säsong hamnade på en hedrande sjunde plats i grundseriens poängliga och som nu trots den snåla poängskörden i slutspelet har tagit sig upp på en delad andraplats. 

Kämpat bra
Falun har, trots de stora förlustsiffrorna, kämpat på bra men det räcker inte till mot ett lag som också anfaller med backarna.
- Jag är nöjd med killarnas inställning den här gången. Det var mycket bättre attityd nu jämfört med i onsdags, säger Sören Persson till Faluns officiella hemsida och fortsätter:
- Att vi förlorar med sex mål är inte mycket att säga om. Edsbyn är på väg mot sitt tredje raka guld, sanna mina ord.
Falun har ett bra och meriterat försvar, men Edsbyns anfall är för svåra för BS-försvararna.

Falu BS har gjort en bra säsong. Man var riktigt nära Elitserien men man föll mot slutet. Det blev dock ett slutspel ändå. Nu är det bara att blicka fram mot nästa säsong då man ska vara ett snäpp bättre. Då ska Falun finnas med i Elitserien. 

Ordinarie lag
BS förväntas spela med ett ordinarie lag och även Edsbyn som får tillbaka Kimmo Huotelin från sin knäskada är helt intakta så varför inte hoppas på en välspelad match med ett högt tempo och kanske en och annan överraskning från BS sida.

Om man ska klara av att besegra Edsbyn på bortaplan måste allt fungera samtidigt som det inte riktigt funkar hos Edsbyn. Det händer möjligtvis en gång av tio, eller knappt det. Nej, Falun får rikta in sig på att fortsätta satsa inför nästa säsong och ta de matcher man spelat och den match man ska spela som lärdom. Se och lär, Falun! 

Vårat matchtips: 6-1 till Edsbyn.

Edsbyn kommer göra ett ryck någon gång i matchen och avgör i den första halvleken. Förhoppningen kan dock ligga i att Edsbyn tar det lite för lugnt i det som kan tyckas vara en självklar seger, men dom kanske lärde sig en läxa då de tappade belöningen för att vinna elitserien på mållinjen. Att Edsbyn spelar med en viss eftertanke och aningen försiktigt då en skada på en nyckelspelare skulle vara ett stort avbräck inför kommande semifinal.

Marcus Simm och Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-27 22:06:00
Author

Fler artiklar om Falu BS