Lagbanner
Falu BS tackade för sig
Tack för den här säsongen Sören Persson och fortsätt i samma stil nästa år.

Falu BS tackade för sig

Efter en lång och svängig säsong så avslutade BS idag kvartsfinalserien på ett mycket positivt men otacksamt sätt. Lagen följdes åt den första timmen av matchen, när Edsbyn tryckte in 5-3 i sjuttiofemte minuten så tappade BS energin och möjligheten till avancemang rann dem ur händerna.

Edsbyn IF - Falu BS 7-3 (2-2)

1-0 (13) Patrik Rönnqvist, 1-1 (31) Anders Linden, 2-1 (41) Jonas Edling, 2-2 (44) Jonas Henninger, 3-2 (49) Hans Andersson, 4-2 (57) Patrik Rönnqvist, 4-3 (61) Tomas Jansson, 5-3 (75) Per Hellmyrs, 6-3 (77) Joakim Hedqvist, 7-3 (89) Daniel Liw

Hörnor: 11 - 2
Utv. Min: Edsbyn :- , Falu BS 4 x 10, 1 x 5
Domare: Jonas Sundelius, Göran Karlsson och Tomas Hofling
Publik: 1 368

Det som tyvärr blev den sista matchen för Falu BS blev även en av de absolut bästa i slutspelet, efter dryga sjuttio minuter så tilläts tyvärr Edsbyn spela ut och BS tappade då greppet om matchen. I en match som denna så är det svårt att plocka ut några enstaka spelare i BS utan hela laget ska ha en stor applåd för en intensiv och smart spelad match. Landslagsspelaren Daniel Liw avslutade BS säsong genom att göra sitt första mål i detta slutspel och därmed föra Edsbyn till semifinal mot Sandviken.

BS övertända
Kanske kan det tänkas att den positiva starten BS fick gjorde så att vissa spelare tände till lite för mycket då BS-spelarna i första perioden drog på sig totalt 45 utvisningsminuter, men trots det så var det första halvlek som var den bästa för Falun. Jonas Henninger fick trycka in sista bollan i första halvlek, snyggt framspelad av Mikael Olsson, ett mål som innebar hoppfulla 2-2 i paus.

Någonting hände med lagen efter pausen, hemmalaget insåg att gästerna var på väg att sätta käppar i hjulet för dom, men det dröjde till mitten av andra halvlek innan Edsbyn kunde slappna av och kliva upp ett steg på slutspelsstegen.

Gammal är äldst
Ursäkta klyschan här ovan, men den är ganska beskrivande för Falu BS sluspelsinsats. Sista matcherna innan slutspel så såg man att glöden började infinna sig i deras ögon och deras skenor och när det väl drog igång så var de dom som klev fram och visade hur kul det är med slutspel. Jag talar om de "gubbar" i laget som har passerat "de trettio" för ett eller flera år sedan. Hjelm, Folkesson, Spångberg, Momqvist. Jansson m.fl, såna spelare som varje lag kunde önska att dom hade, publiken i Falun har mycket att tacka dessa lirare för, dels att vi får se topp bandy i Falun även nästa säsong och att vi redan denna säsong som skulle vara "början på nått nytt" kunde lite diskret drömma om en resa till Studenternas i Mars. Nu blev inte det fallet när vi valdes ut av "massförstörelsevapnet" Edsbyn redan i kvarten, nu ska jag inte säga att vi hade kört något av de andra topplagen, men det var ju faktiskt en diskret dröm.

Sören bygger vidare
Inför nästa säsong så kommer vissa förändringar att ske i spelartruppen, några av de äldre kanske trappar ner och de yngres framgångar har nått storklubbarna som kommer att försöka lägga beslag på dem. Det som talar för att vi får behålla våra dyrbara talanger är att vi har landets troligtvis mest rutinerade och omtyckta tränarduo i Persson och Tzyganov som kommer att göra allt för att behålla våra unga lirare. Sören Persson är en erkännt duktig förhandlare och på hans kontor finns en lista med kontrakt på stora spelare runt om i landet vars kontrakt går ut denna säsong så något nyförvärv bör vara att räkna med.

Så efter denna över förväntningarna lyckade säsong så är jag gärna en av de första som lyfter på hatten och tackar spelare och ledare i Falu BS för en god kämparinsats och för att de än en gång spred hopp i bandypubliken i Falun.

Vi ses på Lugnet säsong 06/07.

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-02-28 22:14:00
Author

Fler artiklar om Falu BS