Lagbanner
Silly Season 06/07- Perez och Englund till BS
Den finske landslagsspelaren Rasmus Lindqvist är klar för Falu BS.

Silly Season 06/07- Perez och Englund till BS

Falu BS trupp till säsongen 2007 är så gott som spikad och i dagarna tillkom Alexander Perez från Derby och vi nåddes även av det glada beskedet att Anders Englund från Kalix har nappat på en anbud från Sören Persson.

Avfärdade rykten: 
Det står nu klart att Iiwo Wegelius inte kommer bli aktuell för en övergång till Falu BS då han valt att följa med KSK ett kliv ner i seriesystemet. Många klubbar har rykt i honom och det ryktas att Sören Persson var den som uppvaktade honom flitigast. Persson säger till FK att han aldrig räknat med att Wegelius skulle välja att flytta till Falun. Platsen som ytterhalv kommer dock inte att gapa tom då vi redan har herrarna Hellberg och Momqvist att täcka med.

Klara Nyförvärv: 
Den jagade mittfältaren Anders Englund från Kalix har skrivit kontrakt med Falu BS och förväntas träna med laget inom kort. Englund ska enligt uppgift ha nobbat ett erbjudande från Edsbyn och ett flertal andra klubbar. I BS återförenas han med barndomskompisen Andreas Lysell och även gamle Kalix målvakten Jonas Persson. 
(Artikel kommer inom kort)

Alexander Perez från BK Derby spelklar för Falu BS ( se artikel)

Det första nyförvärvet för Falu BS denna Silly Season blev den finska landslagsforwarden Rasmus Lindqvist. 27-årige Lindqvist kommer från Akilles i Finland och har ett stort förtroende från BS-tränaren och tillika förbundskapten i Finland, Sören Persson. Rasmus visade sin klass bland annat i VM-turneringen i Sverige under februari, där han var med och tog VM-brons. Han gjorde 27 mål på 22 matcher föregående säsong i Akilles.

Johan Kruse väljer efter en säsong i Bollnäs att återvända till Falu BS, efter en säsong med måttligt med speltid så fanns alltså inte Kruse med i de hårt satsande Bollnäsarnas planer och väljer att hoppas på speltid i Falun. Sören Persson uppskattar att Johan har ett BS hjärta och kan komma att ge honom en annan position för att kunna använda honom på bästa sätt. Kruse som ska till att fylla 34 var säsongen 04/05 BS bästa målskytt med 26 fullträffar. Vi här på SF hälsar Johan varmt välkommen tillbaka

Klara Kontrakt
Följande spelare har kontrakt på ett eller flera år:

1 Jonas Persson
23 Johan Hedberg
24 Patrik Hedberg
Utespelare:
4 Anders Westin
5 Mikael Olsson
6 Jörgen Momqvist
7 Tomas Hellberg
8 Johan Rubensson
11 Anders Gunnarsson
13 Eric Pettersson
14 Kenneth Spångberg
15 Gustav Gising
16 Erik Risby
17 Danne Hjelm
18 Andreas Gazett
19 Jonas Andersson
21 Jonas Henniger
XX Rasmus Lindqvist (ny från Borgå Akilles)
XX Johan Kruse (nygammal från Bollnäs)
33 Johan Krosse
69 Andreas Lysell

Ryktade nyförvärv

Andreas Lysells barndomskompis från Kalix Anders Englund är också aktuell för Sören Perssons lagbygge. Anders som är forward skulle isåfall kunna bilda ett anfallspar med just Andreas. Anders som är född 1984 skulle då fungera som en eventuell ersättare till Tomas Jansson som ännu i bestämt sig för en fortsättning. 

Den föredetta BS spelaren Johan Kruse har enligt uppgift svårt att få ett nytt kontrakt med hårtsatsande Bollnäs, även han en potentiell ersättare månntro? 

Ett glatt rykte som många BS fans hoppas på är att Edsbyns Joakim Hedqvist skulle vara aktuell för en övergång, men troligast är att han väljer Bollnäs eller Broberg. Dock ska det ju nämnas att Sören Persson fortfarande har mycket kontakter i Edsbyn så att vi skulle kunna få över Hedqvist är ingen omöjlighet.

Däremot så dementerar Sören Persson att Sergei Obuchov skulle vara aktuell för en comeback i BS-tröjan då det ekonomiska läget inte tillåter det.

Förluster

Hittills är det bara Anders Lindén som lämnar oss efter två säsonger i BS tröjan. Mycket tråkigt tycker vi, men vi får tacka Anders och vi får hoppas på ett möte med Motala i nästa säsongs slutspel och visa Anders att han spelmässigt valde fel lag. 
Enligt Falukuriren idag (läs lördag) så står det klart att både Tomas Jansson och Joakim Folkesson slutar med bandy på högsta nivå. Vi får tacka de båda trotjänarna för all den tid dem har lagt ner för Falu BS. 
En artikel om de båda kommer senare att publiceras på BS lagsida.

Ryktade förluster -

Jonas Olssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-05-12 19:16:00
Author

Fler artiklar om Falu BS