Lagbanner
Landslagsforward klar för Falu BS
Rasmus blev Perssons första nyförvärv för säsongen

Landslagsforward klar för Falu BS

Idag kunde en nöjd Sören Persson presentera sitt första nyförvärv för säsongen. Den 27 årige Rasmus Lindqvist från Finland blev som förutspått den första luckfyllaren i Perssons lagbygge.

Det blev alltså som många förväntat sig att det blev den finländske landslagsforwarden Rasmus Lindqvist som blev Faluns första nyförvärv. Sören Persson kunde idag stolt presentera det som han kallar "en oslipad diamant", Persson som har haft all möjlighet att granska Rasmus, även kallad "Rasse" hemma i Finland, då han har fått flitigt med speltid i det finska landslag som bekant tränas av just Sören Persson. 

Förra säsongen spelade Rasmus i den allfinska klubben Akilles/Borgå, ett lag som inte tillhör den absoluta toppen i Finland men alltså tillhör högsta serien och där lyckades Rasmus att förmå 27 mål på sina 22 spelade matcher, vilket får ses som ett mycket bra facit för ett lag som får kämpa på den nedre delen av tabellen. 

Att Rasmus kontrakterats av Falun får ses som ett bevis på att Tomas Jansson kommer att lägga (de allsvenska) skridskorna på hyllan och kanske trappa ner i någon närliggande klubb. Att döma av Sören Persson uttalanden så får Rasmus "rasse" Lindqvist räknas som en fullgod ersättare. En fin present till Rasmus skulle vara att kommunen går i god för det arena bygge som planerats då Rasmus i dagsläget anser att "bandykyrkan" i Edsbyn är den finaste arenan han spelat på och visst vill vi i Falun att "rasse" ska trivas i "bandykyrkan" men endast som en målglad motståndare till våra trefaldiga mästare i norr. 

Så från en finlandssvensk till en annan säger jag bara: 
Tervetuloa Falun Rasmus 

(Obs trots den lustiga tajmingen så är detta inget första aprilskämt)

Jonas Olsson2006-04-01 00:50:00
Author

Fler artiklar om Falu BS