Lagbanner

Överskott i klubbkassan för BS

De senaste säsongerna har resan till Uppsala för att möta licensnämnden varit en stående punkt på styrelsens program, men i år så är ekonomin på fötter igen, så Jan Fällman kan andas ut och han har Sören Persson att tacka för det.

I ett telefon samtal med licensnämndens ordförande Leif Sunnermalm så frågade Jan Fällman när det var dags att göra det obligatoriska besöket så svarade Sunnermalm:
-Ni behöver inte komma i år....
Det ger ganska tydliga indikationer på att elitlicensen är så gott som säkrad berättar Fällman för FK.

Sedan Sören Persson kom till klubben så har de flesta resultat gått uppåt, Sören som är sportchef, tränare och marknadschef har tillfört klubben mer än någon annan gjort och då räknar Fällman även med BS förra stjärnspelare Sergei Obuchov.

Överskott i budgeten

För första gången på väldigt länge kan alltså BS presentera ett överskott i kassan, det är fortfarande inget stort sådant, men för en klubb som har varit i närmast ekonomiskt kris flera år så känns den är extra summan väldigt välkommen. Enligt Fällman ligger överskottet runt 500 000-600 000 kr. Var dom pengarna kommer att placeras får vi vänta och se med, men det ska tilläggas att en sådan väntan känns väldigt mycket bättre än den på licensnämndens besked.

"Det är nog få som förstår hur illa ute klubben var"

BS har haft några mörka år bakom sig, med en ständig kniv på strupen, både sportsligt och ekonomiskt. De satsningar som nu pågår talar dock för att vi har en ljus och förhoppningsvis framgångsrik tid framför oss. Nu när licensnämnden hårdgranskar andra klubbar så kan Persson och Fällman fokusera sig på annat. Sören Persson sade efter förra besöket hos licensnämnden:
-Vi ska aldrig behöva åka hit igen.
Det hoppas jag med Sören...

Jonas Olsson2006-04-24 08:59:00
Author

Fler artiklar om Falu BS