Lagbanner
BS rekordtidigt på is
"Skorven" värmer upp rekordtidigt inför kommande säsong

BS rekordtidigt på is

I tisdags satte BS ett mindre rekord i att påbörja isträningen tidigt på säsongen. Full fart var det på de nitton som nu ingår i träningstruppen, en trupp som snart kan komma att bli större.

En förebyggande modell

När Falu BS klev på is i Furudals hockeycenter i tisdags så var det en laddad och glad trupp som satte "världsrekord" i tidig isträning. Blandningen mellan barmark och isträning framgick förra säsongen som skadeförebyggande och självklart så ger mer isträning bättre förberedda spelare. Detta är en träningsmodell som tränare Persson tror starkt på.
- Genom att hålla igång rätt muskelgrupper och vara så "uppvärmd" som möjligt när säsongen sedan drar igång så kommer skador att undvikas, förklarar Persson.

Tre nya ansikten

I truppen fanns de båda Borlängespelarna Emil Ingman och Mattias Andersson samt Viktor Brink som lyftes upp redan förra säsongen, men som saknar A-lags rutin.

BS trupp innehåller idag tjugo spelare och Persson själv säger att han har koll på ett par spelare till, men det är dessa tjugo som tränar i dagsläget han vill fokusera sig på.

Laget kommer att köra en gång i veckan fram till midsommar och vi får hoppas att alla spelare ser lika spelglada ut när säsongen drar igång som på det första ispasset för då har vi en "positiv" säsong att vänta.

Jonas Olsson2006-04-27 20:30:00
Author

Fler artiklar om Falu BS