BS undvek sistaplatsen
En försvarsmur som släppt igenom ovanligt många bollar

Efter en intensiv tid med sju matcher på tio dagar så kan BS vila upp sig innan svenska cupen drar igång. Resultatet från alla matcher blev dock lite bittert med endast en vinst och resten förluster, positivt är dock att BS avslutar med en vinst vilket förhoppningsvis kan vara en boost för självförtroendet.

Att BS värmde upp inför Champions Cup med tre förluster känner ni till så lusten att vinna fanns verkligen där när laget klev ut på isen i Dina Edsbyn Arena mot VSK, en match som BS hade kontroll över spelmässigt, men där man tappade bort  Carlsson & co på topp en gång för mycket och VSK ryckte och stängde igen efter Johan Kruse´s reducering till 3-2, som även blev slutresultat.

Matchen dagen därpå talade för ett trendbrott då BS gjorde en rivstart mot Vetlanda och hade hela 3-0 redan i första halvlek, men som bekant så finns det få saker som är svårare än att leda med just de siffrorna och Vetlanda tilläts att reducera och spela ut sitt fulla register och kämpa ner BS, dock inte helt problemfritt då BS ledde i 84:e minuten med 3-4 som i 86:e blev 4-4 och i slutsekunderna lyckades Vetlanda genom Björn Einarsson trycka in segermålet och Falun fick än en gång skjuta upp segerfirandet. Ett oavgjort resultat kan tyckas mest rättvist, men i detta fall så kändes Vetlanda kompaktare och det laget som har marginalerna på sin sida brukar för stunden vara det bättre laget. Observera att den här delen av artikeln är tuff att skriva då vår bandyredaktör håller på just Vetlanda, så till honom kan vi bara hälsa att det är bara att passa på att njuta nu för det kommer inte att upprepas.

Sista matchen i gruppen så sprang BS på ryska storlaget Zorkij och tyvärr var ryssarna många storlekar större. Inledningsvis så höll Faluns taktik som gick ut på att täta hemåt och få till kontringar. Närmast kom BS när en boll stannade på målinjen efter en hörna, istället så gjorde Zorkij 2-0 i anfallet efter. Halvleks resultatet 6-1 drygades i andra halvlek ut till 10-1. Faluns mål gjordes av Andreas Lysell. Inte mycket att tala om, Zorkij till final och BS får spela för hedern i matchen om elfte och tolfte plats mot Motala.

Matchen mot Motala blev  en gladare historia trots en stark öppning av Motala som tog ledningen redan i den tredje minuten och i den åttonde missade Martin Grändås en straff som kunde ha gett matchen ett helt annat ansikte. Nu gjorde istället Anders Englund mål i den sextonde minuten och BS lyckades vända till 3-1 innan paus. En reducering till 3-2 kom i början av andra, men närmare kom inte Motala utan BS kunde istället rycka ifrån och vinna matchen med trygga 5-2. Nämnbart är att Johan kruse som gjorde hela tre mål i denna match hamnade högt uppe på skytteligan med sina sex mål, inte illa för ett "nyförvärv".

BS har nu ca tre veckor på sig att slipa upp spelet innan mötet mot Finspång i Svenska Cupen den 12:e oktober. Visserligen finns det en del att slipa på för BS men med en seger i ryggen så får vi hoppas att vinnarkänslan sätter sig djupt i spelarna och dom anser att det är något som är värt att kriga för.