Lagbanner
Inför: Svenska Cupen
Sören Perssons lag är revanschsuget efter Champions Cup.

Inför: Svenska Cupen

I morgon är det dags för matchträning återigen för Faluns del och denna gång handlar det om Svenska Cupen, som spelas i Edsbyn.
Falu BS har hamnat i grupp 1 tillsammans med Broberg, Finspång och Hammarby. Det är en tuff och bra grupp för Falun och vi kommer nu presentera lagen i gruppen.

Falu BS matcher i Svenska Cupen

Torsdag 12 oktober klockan 21:00
Falun - Finspång.

Fredag 13 oktober klockan 16:00
Broberg - Falun.

Lördag 14 oktober klockan 01:00
Hammarby - Falun.

Söndag 15 oktober
Slutspel.

Revanschsuget BS
Då var det då dags igen för en turnering för Falulaget. Nu är det Svenska Cupen det handlar om, och inte Champions Cup. Spelarna i Falun är riktigt revanschsugna efter insatserna i Champions Cup.
- Segern mot Motala och förlusten mot Zorkij är inte så mycket att snacka om, kanske inte heller förlusten mot Västerås. Men mot Vetlanda borde vi ha varit mer vakna och vunnit, speciellt när vi ledde så stort, säger Kenneth Spångberg till klubbens officiella hemsida och fortsätter:
- Vi åker till cupspelet för att ta oss vidare från gruppen, det vore fel att säga något annat.

Läget på skade- och sjukdomslistan
- Det har varit krassligt under ett par veckor. Flera spelare har legat i feber och halsont, men nu ser det ut som de flesta kan vara med. Om nu inte någon mer insjuknar, säger tränare Sören Persson och fortsätter:
- Johan Rubensson gjorde ju illa ljumsken under Champions Cup, men är bättre. Det är dock osäkert om han kan spela någon av matcherna. Det gäller att ta det lugnt,  menar Sören.

Motståndarna i gruppspelet

FINSPÅNGS AIK (Division 1)
Första motståndet för Falun i Svenska Cupen är division 1-laget Finspångs AIK. Det här är en motståndare som BS utan tvekan ska vinna över. Om man jämför med de övriga motståndarna i gruppen. Men enligt Falu BS tränare Sören Persson så får man passa sig på grund av att matchtiden endast är 2x30 minuter:
- Det är bara en två tredjedels match. Här gäller det att vara på tårna, och är det någon gång division 1-lagen har möjlighet att hävda sig, då är det under kortare speltid, säger han till Falu BS officiella hemsida.
Noterbart kring Finspång är att under fjolårssäsongen då man var nykomlingar i division 1 gick man till Allsvenskt kval direkt. Finspång tog sig till Svenska Cupen via kvalspel där man slog ut Katrineholm. 
En spelare att se upp med i Finspång är Dennis In-fa-lin som senast kommer från Motala med Allsvensk rutin.

Tips: 5-2 till Falun.

BROBERGS IF (Allsvenskan)
Här får Falun en utmaning värre jämfört med Finspång. Broberg är ett av de lag som Falun ska tampas med senare i vinter om platsen till Elitserien. Broberg har än så länge spelat sex matcher på försäsongen och endast lyckats vinna en av dessa. Men sedan ska det påpekas att man har mött Edsbyn, Zorkij, Dynamo Moskva och Sandviken i fyra av dessa. I Champions Cup vann man mot Motala med 9-5 efter att ha haft ett underläge med 2-5 inför den andra halvleken. 
Broberg öppnar Svenska Cupen med match mot Hammarby på torsdagen för att sedan på fredag klockan 16:00 ta sig an Falu BS. Noterbart kring spelschemat i Svenska Cupen är att matcherna ligger otroligt tätt intill varandra. Bara sju och en halv timme efter matchstart mot Falu BS är det avslag mot Finspång.

Tips: 3-2 till Falun.

HAMMARBY IF (Allsvenskan)
Hammarby har på senare tid alltid varit ett av de lagen det snackas om när det gäller guld och spel på Studenternas framåt vårkanten. Inför den kommande säsongen har man värvat många intressanta spelare och som vanligt kommer att gå till semifinal ännu en gång. 
Champions Cup gav laget blandat resultat med förluster mot Sandviken, Dynamo Moskva och Uralski Trubnik, samt en vinst mot Motala (tvåsiffrigt). Värt att notera från Dynamo Moskva-matchen var att det ryska mästarlaget, med Magnus Muhrén,  endast vann med 7-6.
- Insatsen i Champions var lite upp och ned och vi tog med oss många lärdomar från turneringen, sade Stefan "Lillis" Jonsson till Zinkensdamm-redaktionen på SvenskaFans och angående Svenska Cupen:
- Svenska Cupen är för oss en viktig pusselbit i vårt jobb att få till det spel vi kämpar för att spela. Hoppas naturligtvis på många matcher så att vi har möjlighet att få träning.

Tips: 5-2 till Hammarby.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-10-11 13:46:00
Author

Fler artiklar om Falu BS