Chockinledning av Finspång
Rasmus Lindqvist satte kvitteringsmålet efter en snygg soloprestation.

Falun blev märkbart chockade av Finspång då division 1-laget tog ledning redan en minut in i den 60 minuter långa matchen. Falun vände dock matchen till seger med 3-1.

Chocköppning
Detta var Finspångs första match på full stor plan för den här säsong och det märktes också på laget som såg väldigt spelglada ut. Man chockade även Falun med att göra 1-0 redan dryga minuten in i matchen genom Stefan Andersson. BS var tagna av Finspångs tidiga, snabba ledningsmål och därför dröjde det ett tag innan man fick ordning på sitt eget spel. Motståndarna var dessutom mycket nära att göra 2-0 men BS målvakt för kvällen, Patrik Hedberg, var riktigt duktig.

Vändningen
Hade det blivit mål där hade nog Finspång förmodligen kunna skrällt till rejält redan första dagen av Svenska Cupen, men inte långt efter motståndarnas målchans kunde Faluns finske Rasmus Lindqvist på egen hand kvittera till 1-1. Målet tillkom efter ett mycket snyggt solonummer av den finske landslagsspelaren.
Tio minuter senare var det dags igen, och nu var ordningen återställd med Falu BS som ledare i matchen efter straffmål av Johan Kruse.

Tryggt spel i andra halvlek
Den sista halvan av matchen kontrollerades av Allsvenska Falun trots få målmässiga kontringar från Finspång, men sen stod också duktige BS-målvakten Patrik Hedberg i vägen för bollen.
Matchen avgjordes definitivt efter 43 minuter då Johan Kruse, på hörna, stänkte in sitt andra mål för kvällen som gav slutresultatet 3-1.

Avancemang?
Visst, det blev en vinst. Men i och med Brobergs "oväntade" seger mot Hammarby med 7-6 krävs det minst en till seger. Varför inte mot Broberg i morgondagens möte?