Lagbanner
Inför World Cup
Enda gången man stått som segrare var 1998. Här ser man den stora matchvinnaren Jörgen Momqvist liggandes längst fram.

Inför World Cup

Torsdag förmiddag börjar World Cup för Falu BS del med match mot ryska Murmansk klockan 11.05.

Alla dessa fantastiska cuper är räddningen för Falun och flera andra bandylag i Sverige med tanke på det varma höstvädret som håller i sig. BS skulle ha spelat två träningsmatcher, i lördags och i måndags, men dessa blev alltså inställda.

Faluns historia i World Cup
BS kan stoltsera med en totalseger i World Cup och det hände 1998 under de senaste glansdagarna. Då stod Västerås som motståndare i finalen och man minns att det var den otippade Jörgen Momqvist som blev matchhjälten och ingen Sergei Obuhov eller Valeri Gratchev.
Bara två år innan spelade man också finalen i World Cup men då blev IF Boltic för svåra utan man fick se sig slagna. Det var alldeles innan BS kom upp i den standard då man under några år var ett stabilt slutspelslag som ofta kunde räkna in en semifinalplats då säsongen var slut.
I World Cup:s egna skytteliga kan man ganska snabbt se en välkänd ryss vid namn Sergei Obuhov ligga i toppen med 30 gjorda mål. Men dessa mål är också inräknade under hans tid i Dynamo Moskva. Noterbart är att "Obbe" har möjligheten att få möta sitt gamla lag om nu BS tar sig vidare från gruppen till kvartsfinal. I skytteligan ser man förutom "Obbe" också Patrik Anderbro som BS-bekanting.

Grupp E
Nu är det alltså dags för ExTe World Cup i Ljusdal för Faluns del där man har hamnat i grupp e tillsammans med ryska Murmansk, norska Mjöndalen och det allsvenska Broberg.
- Vi åker till Ljusdal för att göra en bra turnering. Nu, med två veckor kvar till den allsvenska premiären, finns det anledning att fokusera lite mer på resultaten, säger BS-tränaren Sören Persson till klubbens officiella hemsida.

Det blir tufft
Men det kommer sannerligen bli mycket svårt för Falun att nå kvartsfinal, eftersom det är gruppseger som gäller. Broberg har man tidigare spelat mot och då fick man stryk, och ryska Murmansk håller förmodligen högre klass och det kommer även krävas mycket uppoffrande spel mot Mjöndalen för att vinna.
- Det är bara bra lag på plats i den här turneringen. Skulle vi lyckas bra och nå kvartsfinalen talar det mesta för att Dynamo Moskva, med så gott som världsstjärnor på varje plats - däribland Sergei Obuhov - står på andra planhalvan, förklarar Persson.

Läget i Falun
Jonas "Skorven" Persson och Johan Krosse är båda skadade och kommer missa de första matcherna i turneringen. "Skorven" åkte på en ledbandsskada i foten under Svenska Cupen för någon vecka sedan och Krosse ådrog sig en hjärnskakning då han för någon dag sedan spelade med Karlsbyheden.
- Vi har haft bra träningar den här veckan och det känns som att vi ska kunna prestera bättre än under Svenska Cupen. Vi får se hur det utvecklar sig. Nu kör vi!, avslutar Persson.

Faluns matcher i World Cup

Torsdag 26 oktober 11.05
Falu BS - Murmansk

Fredag 27 oktober 01.00
Mjöndalen - Falu BS

Lördag 28 oktober 14.00
Broberg - Falu BS

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-10-26 01:35:00
Author

Fler artiklar om Falu BS