Vinst i första matchen
Rasmus Lindqvist blev tvåmålsskytt.

BS vann premiärmatchen i World Cup mot ryska Murmansk med 4-3 (3-1) med Rasmus Lindqvist som matchvinnare för Falun med två fullträffar.

Den första omgången av Grupp E i World Cup är nu avklarad då Broberg tidigare vann med övertygande 7-2 mot Mjöndalen, medan Falu BS vann med 4-3 mot ryska nykomlingslaget Murmansk.

Tvåmålsledning i halvtid
På förhand kunde man inte tänka sig att Falun skulle ha någon större chans mot Murmansk men det visade sig att man hade fel. Redan efter tre minuter stod det 1-0 till Falun efter ett hörnmål inprickat av finske landslagsmannen Rasmus Lindqvist.
Kvitteringen kom dock ganska omgående från Murmansk redan två minuter senare. De ryska spelarna hade kommandot inledningsvis i matchen men deras taktik med full gas framåt och soloräder dog ganska snabbt då Faluns mer organiserade spel vann mark.
Innan den första halvleken var slut hade Falun hunnit med att öka på ledningen till 3-1 och samtliga av dessa mål var gjorda på hörnor.

Lindqvist blev matchvinnare
Faluns bäste spelare var helt klart Rasmus Lindqvist med sina två fullträffar, och då han gjorde 4-2 i slutminuterna dog matchen. Murmansk fick dock tillfälle att göra ett tröstmål men längre än så kom man inte.
Falun spelade smart, man avvaktade på kontringsmöjligheter medan motståndarna körde solo.
- Vi vann, det var huvudsaken. Vår ambition är att få spela gruppfinal mot Broberg på lördag eftermiddag, nu är vi ett steg på vägen dit, säger Sören Persson till klubbens officiella hemsida.