Lagbanner
BS vann i stormväder
Danne Hjelm startade målskyttet för Falun, som på lördag spelar gruppfinal mot Broberg.

BS vann i stormväder

Stormen har slagit till hårt mot Exte World Cup i Ljusdal men matcher avverkas såklart trots det. I denna storm, natten till fredagen, besegrade Falu BS norska Mjöndalen med samma siffror som första segern i gruppspelet - 4-3.

Falu BS har tagit full pott så här långt in i turneringen med två segrar mot Murmansk och Mjöndalen, båda vinsterna skrevs till 4-3.

Stormigt värre
Man kan inte säga så mycket om vädret under BS match mot Mjöndalen natten till fredagen då det handlade om spöregn och mycket hård blåst. Då ska man ha det i åtanke när det gäller slutresultatet i matchen.
- Vi vann båda matcherna, det var huvudsaken. Vår ambition var att få spela gruppfinal mot Broberg på lördag eftermiddag, nu är vi där, säger Faluns tränare Sören Persson till klubbens officiella hemsida.

Henninger matchvinnare
I går var det Rasmus Lindqvist som blev Faluns matchvinnare. I den andra omgången av tre i Faluns gruppspel blev det en "doldis" som tog åt sig den rollen. Det handlar om Jonas Henninger som med sina två mål inom loppet av en minut, i den andra halvleken, i den hårda stormen.

Seriefinal
Det blir alltså seriefinal för Faluns del mot Broberg på lördag eftermiddag klockan 14.00. Lagen har redan mött varandra en gång tidigare under försäsongen, då handlade det om Svenska Cupen som spelades i Edsbyn där Broberg gick från matchen som segrare.
Vinnaren får troligtvis ta sig an ryska Dynamo Moskva i en eventuell kvartsfinal där bland annat BS-bekantingen Sergei Obuhov spelar.

Matchfakta

Mjöndalen - Falu BS 3-4 (1-1)

Första halvlek
0-1 (25) Dan Hjelm.
1-1 (28) Jørn Walther Kristiansen.

Andra halvlek
2-1 (43) Stian Oseth (Glenn Jansson).
2-2 (44) Jonas Henninger (Anders Westin).
2-3 (45) Jonas Henninger.
2-4 (54) Rasmus Lindqvist (Dan Hjelm).
3-4 (60) Jørn Walther Kristiansen (Glenn Jansson).

Hörnor: Mjöndalen 1 hörna, Falu BS 5 hörnor.
Utvisningar: Mjöndalen 3x6 minuter, Falu BS 1x6 minuter.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-10-27 18:30:00
Author

Fler artiklar om Falu BS