Lagbanner
Utslaget av Dynamo
Falun åkte ut mot Dynamo Moskva i kvartsfinalen. Här är en bild på första gruppspelsmatchen mot Murmansk.

Utslaget av Dynamo

BS stod för en bra insats bara genom att ta sig till kvartsfinalen, men där blev motståndet för svåra då ryska Dynamo Moskva, med Sergei Obuhov i laget, vann med hela 7-1.

På lördagskvällen var det då dags för kvartsfinal i World Cup för Falu BS del. Motståndet stod det ryska världsklasslaget Dynamo Moskva för. På förhand fanns det nog ingen som trodde på något annat än en BS-förlust, och så blev också fallet. 
Det ryska världslaget vann med 7-1 men trots den stora vinsten så var det inte ett lag på isen. Falun lyckades endast göra ett mål, och det via Johan Kruse på hörna, men man kunde med lite mer tur fått något eller några mer mål.
- Vi hade målsättningen att kunna tiita oss själva i spegeln efter matchen, veta att vi kämpat för fullt. Det kan vi göra. Även om Dynamo saknade några av sina främsta spelare, så är det inte säkert att resultatet blivit annorlunda, säger Faluns tränare Sören Persson till klubbens officiella hemsida.

Bra cup för Faluns del
Falun beger sig nu hem mot dalarna och Lugnets Isstadion för att nu ladda upp inför bandypremiären som hägrar om ungefär två veckor.
Sammanfattningsvis gav World Cup ett kvitto som visar att Falun kommer att göra bra ifrån sig i serien senare i vinter, förmodligen bättre än fjolåret. Man vann gruppen och förlorade mot ett av världens bästa klubblag i kvartsfinalen.
Spontant känns en semifinalplats som en trovärdig målsättning, men i första hand spel i Elitserien efter nyår.
- Jag är jättenöjd med killarnas insats under helgen. Vi har tagit flera steg framåt och fått ett bra kvitto på att vi kan, säger Persson.

Matchfakta

Dynamo Moskva - Falu BS 7-1 (3-0)

Första halvlek
1-0 (9) Sergei jr. Lománov, hörnmål.
2-0 (11) Magnus Muhrén (Sergei jr Lománov).
3-0 (27) Evgenij Ivánushkin (Sergei jr Lománov).

Andra halvlek
4-0 (46) Magnus Muhrén (Sergei jr Lománov).
5-0 (52) Magnus Muhrén.
6-0 (53) Viktor Chernishev, hörnmål.
7-0 (57) Evgenij Ivánushkin, hörnmål.
7-1 (58) Johan Kruse, hörnmål.

Utvisningar: Dynamo Moskva 1x6 minuter, Falu BS 3x6 minuter.
Hörnor: 10-4.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-10-29 12:10:00
Author

Fler artiklar om Falu BS