Lagbanner
SvenskaFans presenterar: Falu BS

SvenskaFans presenterar: Falu BS

"Anfallsduon som värvats är finske Rasmus Lindqvist, med meriter från det finska landslaget och nygamle Johan Kruse som tidigare har representerat Falun. Intressant kommer det att bli att se hur det kommer att gå för Lindqvist för han har verkligen imponerat under träningsmatcherna. Den andre anfallaren behöver inte någon närmare presentation för Falu BS-anhängarna" skriver Falu BS-redaktionens Marcus Simm om Falu BS.

Förra året tog man sig vidare till slutspelet via Superallsvenskan och kval där man tog sig an Edsbyn, som blev för svåra. En kvartsfinal förra året var godkänt. Nu satsar man vidare och inför kommande säsong har man som mål att nå en semifinal, ett mål som känns rimligt. Vi kan börja med att ta upp de spelare som lämnat Falun från föregående säsong och där hittar vi endast tre herrar. Det handlar om Anders Lindén som flytt iväg till Motala  och sedan två gamla trotjänare i Tomas Jansson och Joakim Folkesson som valt att lägga skridskorna på hyllan. Det som kommer att bli intressant i år är och se hur man kommer att ta förlusten av Folkesson som mer eller mindre haft ansvaret för Falu BS försvar de säsonger han spelat på Lugnets Isstadion.

Man har också värvat fyra nya spelare i form av två anfallare, en mittfältare och en back. Anfallsduon som värvats är finske Rasmus Lindqvist, med meriter från det finska landslaget och nygamle Johan Kruse som tidigare har representerat Falun. Intressant kommer det att bli att se hur det kommer att gå för Lindqvist för han har verkligen imponerat under träningsmatcherna. Den andre anfallaren behöver inte någon närmare presentation för Falu BS-anhängarna då han spelade i BS för två år sedan. Nu är han tillbaka, för att hjälpa laget mot sina mål. Sedan har Falun dessutom värvat Anders Englund, 22 år och från Kalix. Han är tänkt som mittfältare men han kommer säkerligen att hålla sig framme vid mål då han förra säsongen gjorde mellan 10-15 mål i Kalix tröja. Nu är det bara en spelare kvar att presentera och det är 27-årige Alexander Perez med förflutet i IFK Rättvik. Han har tidigare spelat för Ljusdals BK och nu senast BK Derby.

Falun har blandat resultaten under försäsongen ganska rejält, men under World Cup imponerade man verkligen då man vann gruppen och tog sig vidare till kvartsfinal mot det ryska världslaget Dynamo Moskva.

Förra året hade man som mål att ta sig till slutspel, och det gjorde man. I år har man som mål att ta i första hand ta sig till Elitserien, och sedan hoppas man på en plats i semifinal. Tar man sig till Elitserien får det ses som en bra bedrift. 


Nyförvärv
Alexander Perez, BK Derby, Johan Kruse, Bollnäs, Rasmus Lindqvist, Akilles Borgå, Anders Englund, Kalix

Spelarförluster
Anders Lindén, Motala, Tomas Jansson, slutar, Joakim Folkesson, slutar 


Träningsmatcher
Falu BS – Edsbyn 2-12
Falu BS – Neftyanik 3-4 
Falu BS – Sandviken 3-9
Falu BS – Västerås 2-3 (CC) 
Falu BS – Vetlanda 4-5 (CC)
Falu BS – Zorkij 1-10 (CC)
Falu BS – Motala 5-2 (CC) 
Falu BS – Finspång 3-1 (Svenska Cupen)
Falu BS – Broberg 3-6 (Svenska Cupen) 
Falu BS – Hammarby 0-4 (Svenska Cupen) 
Falu BS – Murmansk 4-3 (World Cup) 
Falu BS – Mjöndalen 4-3 (World Cup) 
Falu BS – Broberg 2-1 (World Cup) 
Falu BS –Dynamo Moskva 1-7 (World Cup) 


Det här talar för Falu BS

- Sören Persson
BS-tränaren är kanske den viktigaste funktionen i Falu BS lag i nuläget. Det är han som fått ordning på Falun igen och det är oerhört viktigt för föreningen att han dessutom har ett år kvar efter nuvarande säsong. Sören kan få detta lag till semifinal, utan tvekan.

- Försvarsspelet
Falun har varit kända för att haft ett försvar av hög klass. Nu när Folkesson är borta kanske man känner viss tvekan, men man ska inte glömma bort att förra säsongen gick nämnde Folkesson dessutom skadad vid några tillfällen.

- Lugnet
Hemmastadion är beläget nära centrum och är nära för många. Dessvärre bygger man mycket på Lugnetområdet just nu, så för vissa kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser. Lugnet är också rätt känt för att ha en hög standard på isen vilket också en viss Jonas Claesson tidigare sagt.

Det här talar emot Falu BS

- Ojämna
Laget har haft en tendens att visa sig vara ojämna stundtals under
försäsongen. Har man inte ordnat det till seriepremiären kan det bli mindre
problem som gör vägen till Elitserien svårare.

- Avsaknad av Folkesson
Om det värsta inträffar när Allsvenskan startar, det vill säga att
försvarsspelarna helt plötsligt känner en avsaknad för Folkesson kan det bli
tufft.

- Fansen
Visst, Falun har en liten supporterskara, men för att den ska kunna stötta Falun fullt ut och för att kunna höras över hela Lugnet så krävs det mer personer i klackskaran. Fansen sköter sig kanon, men för att man ska märkas krävs det mer engagemang. 


Spelarprofilerna

Åldermannen - Danne Hjelm
Danne Hjelm får infinna sig i att bli kallad för ålderman. Han är en oerhört viktig del i Faluns lagspel. Han kan ta skit och han ger också mycket skit tillbaka. Såna killar vill man ha i laget, sådana som alla andra hatar.

Målskytten - Rasmus Lindqvist
Årets målskytt i BS får nye Rasmus Lindqvist bli. Han får ta på sig rollen som målgöraren och han kommer säkerligen att göra det som förväntas av honom. Om inte han gör mål, så är det Kruse.

Väggen - Jonas Persson
Jonas ”Skorven” Persson har varit Falu BS trogen i några år nu. Han håller kanske inte landslagsklass men det är strax under den nivån. Vissa dagar kan han vara helt enastående bra, och i andra hålla en hög lägstanivå. 


Säsongstips
Ja, så nu har vi då gått igenom Faluns alla bekymmer och fördelar, förhoppningsvis i alla fall. Personligen tror jag på ett positivt år för Falun, men jag vet inte riktigt var man står jämfört med förra året. Personligen tror jag också att Falun har kapacitet för semifinal, men då ska allt stämma. Precis som förra året stämde allt mycket bra då man tog sig till kvartsfinal.

Till sist vill jag bara önska alla en trevlig bandyvinter!

Marcus Simmandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2006-11-03 17:00:00
Author

Fler artiklar om Falu BS