Lagbanner
2016-12-03 16:00

Birmingham - Barnsley

Inför Edsbyn - Falu BS
Falun får inrikta sig på försvar och snabba kontringar för chans på poäng mot Edsbyn.

Inför Edsbyn - Falu BS

På onsdagskvällen spelar Falun kanske säsongens tuffaste bortamatch då man ska ta sig an Edsbyn i Dina Arena. Noterbart är att hemmalaget har 39 raka matcher utan förlust med spel på hemmaplan.

I den senaste matchen hemma mot Tillberga vann man med 5-4 efter en minst sagt onödigt spännande match. Det som kanske kan ge BS-supportrarna mer positiva tankar efter matchen var att Tillberga inte gjorde ett enda hörnmål på elva försök, och sedan att BS dessutom hade en man utvisad hela andra halvlek.

På förhand talar allt för att Edsbyn enkelt ska avfärda Falu BS chanser till poäng på onsdag. Men allt kan hända när det handlar om idrott, i den senaste matchen blev det oväntat jämnt vilket inte många på förhand trodde.
- Det är idrott vi sysslar med, och där kan faktiskt allt hända. Även det som inte är troligt, säger BS-tränaren Sören Persson till klubbens officiella hemsida och fortsätter:
- Vi åker till Edsbyn för att göra en bra match, få upp tempot inför de matcher som kommer sedan. Det är då vi ska vara som bäst.

Edsbyn har en match mer spelad än Falun och man inledde med tre raka segrar innan man i den senaste matchen borta mot Sandviken förlorade med 4-1.

Det blir några ändringar i laget inför matchen då Alexander Perez och Erik Pettersson får chans att visa upp sig.
- Kenneth är bra i ljumsken och kanske kunde ha spelat. Men vi väljer att spara honom till fredagens match mot Broberg. Lysell känner av sitt knä lite, säger Persson.

Noterbart i övrigt är att efter två hemmamatcher har man ett snitt på 1313 personer vilket är bra. Men förhoppningsvis så kommer den stiga ju längre säsongen leder.

Falu BS senaste matcher:
Falu BS - Tillberga 5-4
Falu BS - Sandviken 2-6
Bollnäs - Falu BS 5-4

Edsbyns senaste matcher:
Edsbyn - Broberg 10-4
Ljusdal - Edsbyn 3-11
Edsbyn - Bollnäs 5-3
Sandviken - Edsbyn 4-1

När?
19:00 i Dina Arena.

Matchtips: 5-2 till Edsbyn.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-11-21 21:40:00
Author

Fler artiklar om Falu BS