2016-12-03 16:00

Wigan - Derby
0 - 1

Viktig vinst i målrik match

Broberg besegrades med siffrorna 9-7 (4-3). Det var en match fylld med spänning, nerver och kamp. Två viktiga poäng tog Falun i den mycket viktiga streckmatchen och dessutom tog man över fjärdeplatsen.

I fredagens kamp mot Broberg visade BS-spelarna äntligen var skåpet ska stå. Det lönade sig också i och med att man vann matchen och fick två poäng med sig.
- Jag kände på mig att killarna var revanschsugna. En mycket skön seger, säger en nöjd Sören Persson till klubbens officiella hemsida.

Falun hade 2-0 redan efter drygt fem minuter men det skulle absolut inte bli någon enkel resa mot två poäng så som inledningen pekade mot. I stället reducerade Broberg bara minuten senare och BS gick aldrig riktigt i från resultatmässigt utan Broberg hängde med ända fram till slutet.
- Hela matchen karaktäriserades av två vingklippta lag. Det var räddhågset bakåt och många misstag. Tack och lov vågade vi mest och det vann vi på, säger Persson.
Matchens gigant var helt klart Danne Hjelm och han kunde mycket väl ha avgjort matchen redan i den första halvleken men turen befann sig inte där för BS lagkapten. Dessutom fick även Rasmus Lindqvist äntligen göra mål.

Danne Hjelm var bäst på plan med sina tre mål och två assists.

Resultatet 9-7 hör inte till vanligheterna i dagens högsta serie och båda tränarna har något att fundera över. Ska man vara helt ärlig var det en match mellan två lag med två usla försvar. Man kan kort sammanfatta matchbilden som bästa anfall var bästa försvar.

Dessvärre åkte man på två skador och ett matchstraff vilket förhoppningsvis inte kommer straffa sig i de kommande matcherna. Det handlade om Kenneth Spångberg som slog upp sin ljumskskada, och sedan fick Johan Kruse en lårkaka. Det grova matchstraffet fick Micke Olsson efter en incident med Brobergs Mikael Nilsson.

Det mest positiva att hämta från de senaste matcherna är Faluns hörnrus. Man har nämligen bara ett hörnmål i baken de tre senaste matcherna och det var i bortamatchen mot Edsbyn.

För Falun väntar bortamatch mot Sirius på måndag medan det för Broberg på söndag handlar om hälsingederby då man på Hällåsen tar emot svenska mästarna Edsbyn.