Lagbanner
2016-12-03 16:00

Norwich - Brentford

Inför Sirius - Falu BS
Kaj Nordin nu i Falun.

Inför Sirius - Falu BS

På måndag beger sig bandymasarna till Uppsala och Studenternas för att spela mot sjätteplacerade Sirius. Falun befinner sig för nuvarande på den viktiga fjärdeplatsen med fyra poäng medan Sirius på sjätteplatsen endast har en poäng mindre.

På måndagskvällen handlar det om en tuff bortamatch mot Sirius på Studenternas. Efter det följer ett dubbelmöte med Ljusdal, 29/11 och 1/12, för att sedan ta emot Sirius på hemmais måndagen 4 december.
- De här matcherna kommer i stort att forma sluttabellen. Kanske inte helt, men kan vi knipa en del poäng så tror jag att vi kan blanda oss i striden kring elitseriestrecket, säger Sören Persson till klubbens officiella hemsida.

Sirius befinner sig just nu på en sjätteplacering i tabellen med endast en poäng mindre än Falun på fjärdeplatsen med fyra poäng.
- Matchen mot Sirius måndag kväll blir svår, mycket svår. Vi måste göra en toppinsats för att ha segerchans. Det är viktigt att komma i håg i sammanhanget. Sirius är ett mycket bättre lag än vad folk i allmänhet tror, säger Persson.

På fredagskvällen vann man den viktiga matchen mot Broberg med hela 9-7 (4-3). Segern blev dock dyrköpt i och med skador på Kenneth Spångberg och Johan Kruse, dessutom avstängning på Micke Olsson. 
Men Falu BS har lyckligtvis turen med sig då man knytit åt sig Kaj Nordin, förra året i BolticGöta, och sedan gör Jocke Folkesson ett litet inhopp under de fyra närmsta omgångarna.
- Folkesson står också för rutin inom försvarsområdet. Han har hållit igång på egen hand, har tränat med oss ett par gånger och tycker det här inhoppet ska bli skoj, säger BS-tränaren Sören Persson och fortsätter:
- Med de här killarna kan vi i lugn och ro läka Kenneth Spångbergs ljumskskada. Förhoppningsvis kan han medverka igen mot Broberg borta om drygt två veckor.


Jocke Folkesson som hade lagt skridskorna på hyllan har nu alltså bestämt sig för att återigen ta på sig dessa då han under fyra matcher finns tillgänglig för spel.

För Johan Kruses del handlar det om ett test som får avgöra om han kan spela på måndagen eller inte. Sedan Brobergsmatchen så är Micke Olsson avstängd under utredning, och allt annat än endast en matchs avstängning bör inte hända.

VAR?
Studenternas IP.

NÄR?
19:00.

Matchtips: 3-5.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2006-11-26 23:50:00
Author

Fler artiklar om Falu BS