Bristol City - Ipswich
2 - 0

Oavgjort och onödigt spännande - igen!
Försvarsspelet fungerade inte som det skulle i den andra halvleken.

Oavgjort i en match som egentligen kunde ha slutat hur som helst. Falu BS hade klara 4-1 i halvtidsvila för att sedan falla ihop likt ett korthus men på något vis klarade man av att kvittera till 5-5.
- Det handlar om två lag som kanske inte har den där tryggheten som exempelvis Edsbyn och Sandviken, sade BS-tränaren Sören Persson på presskonferensen.

Första halvtimmen präglades mest av böljande spel från båda lagen och hemmalaget med mest bollinnehav. Det var inte många målchanser inledningsvis under matchen, men inte lika tillknäppt som mot Sirius på Studenternas.
I den 18:e minuten missade Johan Rubensson öppet mål som kunde gett hemmalaget en 1-0-ledning men bollen rullade förbi.
Ett gyllene tillfälle att göra 1-0 kom också i den 23:e minuten då Lindqvist kom fri mot Ljusdalsmålvakten Harri Olbert men denne målvakt stod för en suverän räddning då han med benskyddet styrde upp bollen över mål och till en BS-hörna.
Efter alla dessa chanser luktade det ett ledningsmål för Falun och 1-0 kom i den 29:e minuten av Jonas Henniger då han till slut lyckades få in bollen i mål efter tre skott mot målet.
Bara minuten senare kom också ett 2-0-mål och det efter att Danne Hjelm snyggt frispelat Jörgen Momqvist som enkelt kunde skjuta in bollen i mål.

Onödig utvisning av LBK
Glädjen hos den förvånansvärt tysta hemmapubliken avtog genast då det blev 2-1 bara två minuter senare efter att Esa Oksanen drog till med ett riktigt snyggt skott som träffade nättaket. Jonas ”Skorven” Persson i BS-målet hade inte mycket att säga till om det skottet.
Kort efter detta blev Pekka Paasovaara så pass missnöjd med ett domslut att han drog på sig ett matchstraff. Det märktes direkt hos bortalaget som slutade försvara sig som man i övrigt skött alldeles lysande.
- Jag tycker synd för Sörens skull att han inte fick se Pekka i 90 minuter, sade Ljusdals tränare Ari Rynn Kallioniemi på presskonferensen.
Minuten senare kom 3-1 genom Jonas Henniger, på pass av Anders Westin, som enkelt kunde rulla in bollen i mål förbi Harri Olbert.
- Den sista kvarten var vi riktigt dåliga, sade Kallioniemi.
Men det skulle komma mer och tre minuter senare i den 42:a minuten gjordes sista målet i den första halvleken av Micke Olsson som på retur sköt upp bollen i nättaket.

Jonas "Skorven" Persson räddade Falu BS under andra halvlek.

BS tappade allt
Hemmalaget hade 4-1 inför den andra halvleken och det kändes tryggt. Men alldeles efter att nye Kaj Nordin blev utvisad hände något och det skulle bli avgörande. Samtidigt såg Ljusdal mycket piggare ut, och i den 52:a minuten kunde Esa Oksanen göra sitt andra mål för kvällen då han enkelt rundade statister i hemmalaget.
- Vi fick mer speed i den andra halvleken samtidigt som det var tungt för Falun att spela sju mot tio en stund, sade Kallioniemi.
Falu BS spel i den första halvleken var som borta med vinden och nu slarvade man kopiöst mycket vilket också resulterade i att Ljusdal lyckades kvittera till 4-4 med drygt tio minuter kvar av matchen. Hemmalaget skulle få sig en till baksmälla då LBK tog ledningen med 4-5 i den 80:e minuten.
- Det fanns inget spel alls i den andra halvleken, och vi verkade panikslagna ute på plan. Vi var för fega då vi backade undan alltför mycket, sade BS-tränaren Sören Persson.
BS-tränaren hade rätt i det han sade och hemmalaget har också målvakten Jonas ”Skorven” Persson att tacka för att det inte blev några mer mål för motståndarnas del.

Lyckades kvittera
Allt talade för att Ljusdal skulle åka hem med två poäng, men det som man inte trodde skulle ske blev till verklighet. Falu BS Danne Hjelm frispelade Rasmus Lindqvist som med full fart mot mål kunde vispa upp bollen i mål.
- Det var lite styrka att komma tillbaks i slutet i alla fall, sade Sören.
Trots det fortsatt dåliga spelet av Falun hade man i slutet av matchen goda chanser att göra mål på.
- Vi fick nerver vid 5-4 och vi backade endast med försvararna då det blev luckor i mittfältet, vilket gav Falun ytor och vi kunde ha förlorat om det gått illa, sade Kallioniemi.
Matchen slutade också 5-5 men hemmalagets Micke Olsson kunde ha blivit matchhjälte då han i den sista minuten fick ett oerhört bra läge, men dessvärre missade han även mål.

En poäng
Det blev alltså en poäng för Falu BS hemma mot Ljusdal och sett till alla chanser bortalaget hade i den andra halvan av matchen ska man nog vara glada över den poängen.
- Vi tappade allt i nästan hela andra halvleken och vi får nog vara nöjda ändå med en poäng, sade Tomas Hellberg efter matchen.

Rasmus Lindqvist, i Finlandsdressen, räddade poängen åt BS.