Newcastle - Blackburn
0 - 1

Uddamålsseger mot Sirius
Kaj Nordin blev tremålsskytt för Falun.

Falun vann returmötet mot Uppsalalaget Sirius med 5-4 (3-2) och matchens lirare Kaj Nordin blev tremålsskytt. Det var också han som avgjorde matchen med drygt fem minuter kvar då han på sin andra straff för kvällen gjorde det viktiga målet.

Väderförhållandena inför matchen var bra bortsett från att den tillräckliga kylan inte riktigt fanns där på måndagskvällen. Isen höll ju men sett över hela matchen behövdes bara 15 minuter innan bollen började studsa lite här och var, vilket också anledde till att spelet inte blev så pass bra som man hoppats på.

Hemmaledning i halvtid
Det var Falun som började bäst då man tidigt kunde göra 1-0 efter tre minuter och det via Kaj Nordin som sköt in bollen i mål via styrning på en spelare i Sirius. Bortalaget skulle dock genast svara och fem minuter senare var det kvitterat då man gjorde 1-1 på hörna.
Spelet var inte bra och framförallt syntes det hos Falun att spelarna var riktigt trötta efter fem matcher på elva dagar, och la man även till isen för kvällen så var spelet inte alls som det ska vara. Det slarvades ofta med passningar och positionsspelet var inte heller så som det ska vara.
Det skulle straffa sig för i den 20:e minuten tog Sirius ledningen med 1-2 på straff genom Christian Mickelsson.
Det skulle sedan dröja tio minuter innan man i hemmalaget kunde kvittera till 2-2 då Rasmus Lindqvist snyggt tog sig fram mot Sirius mål och satte den. Det var garanterat Faluns snyggaste mål för kvällen. Strax innan slutet på halvleken kunde även Dan Hjelm se till att man hade en 3-2-ledning inför den andra halvleken.

Sirius hämtade upp underläget
I den förra hemmamatchen mot Ljusdal sjönk Falu BS till en sämre nivå och det var det man fruktade för skulle hända även mot Sirius. Visserligen sjönk nivån en aning men då bör man ha i åtanke att det var slitna spelare på isen samtidigt som Sirius hade haft några mer dagars vila.
Fem minuter in i andra halvlek blåste domaren straff för Falun och den som skulle förvalta den blev Kaj Nordin som tackade med att göra 4-2 för hemmalaget. Efter det målet kändes det som att det skulle bli en bra halvlek ändå.
Men som så gånger förr har känslorna haft fel och då 20 minuter återstod av matchen hade Sirius hunnit med att kvittera till 4-4 efter två snygga mål.

Räddade av en straff
Matchen stod och vägde den sista kvarten då man såg att det var två lag på isen som var rädda att förlora sin poäng. Men plötsligt hände det som inte ofta sker under de sista skälvande minuterna - att domaren blåste straff vid en oavgjord ställning.
Nog kan man säga att Falu BS hade tur med det beslutet och det var också därför man avgjorde matchen via tremålsskytten Kaj Nordin som återigen fick förtroendet.
- Han visade i dag sin klass, inte bara i målskyttet, sade BS-tränaren Sören Persson.

Tränarnas kommentarer på presskonferensen
Med två poäng säkrade mot Sirius och ett kommande uppehåll var Sören självklart nöjd med sitt lag.
- Vi visar att vi aldrig ger oss, båda matcherna mot Sirius har varit jämna och att vinna båda är bra. Jag är otroligt nöjd och stolt över killarna, sammanfattade Sören.
Siriustränaren Andreas Erikssons kommentar angående matchen.
- Vi var inte bestämda i vissa situationer, vi måste bli mer distinkta. Tyvärr ville det sig inte för oss i dag. I övrigt var våran målvakt riktigt bra och Falun kunde mycket väl haft mer mål, sade Eriksson och Sören Persson höll med om att Sirius målvakt Dennis Wasberg var riktigt bra.