Lagbanner
2016-09-13 20:45

Norwich - Wigan

Inför Sandviken - Falu BS

Inför Sandviken - Falu BS

För två veckor sedan spelade man annandagsderby mot varandra på Jernvallen och nu är det återigen dags för match mellan dessa lag på samma arena.

Falun lyckades i söndags ta en poäng med sig från hemmamatchen mot Vetlanda. BS spelade defensivt medan bortalaget hade mycket boll fast få målchanser. Matchen slutade 3-3 men det kunde ha slutat med två poäng för både Falun och Vetlanda. Alla diskussioner angående Vetlandas "fjärde" mål om att den var inne har givetvis ifrågasatt resultatet, men samtidigt ska det påpekas att straffen som Vetlanda fick egentligen inte skulle varit någon straff.

Sandviken vann annandagsderbyt på Jernvallen med 5-3. Falun stod emot bra då och på onsdag ska man vara minst lika bra.
- Vi har allt att vinna igen, och SAIK spelar under press. Visst blev det 16-3 mot Tillberga i grundseriens avslutande omgång, men mot de bättre lagen har det inte riktigt stämt för SAIK på slutet, säger BS-tränaren Sören Persson på klubbens officiella hemsida.
Falu BS och Sandviken ligger båda på en poäng efter två spelade omgångar, och bortastatistiken mot SAIK för Faluns del är 3-3 och 3-5. 
- Kom dock ihåg att Sandviken är ett oerhört bra lag, och säkert lossnar det snart. Bara det inte gör det mot oss..., säger Persson.

Tillbaka i matchen är lagkapten Danne Hjelm efter sin avstängning. Det blev alltså en match avstängning efter utvisningen mot Hammarby i premiärmatchen i Elitserien.
- Vi siktar på att göra en bra match. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Persson.

Falu BS fem senaste:
Falu BS - Vetlanda 3-3.
Hammarby - Falu BS 8-3.
Falu BS - Bollnäs 2-4.
Sandviken - Falu BS 5-3.
Tillberga - Falu BS 7-4.

Sandvikens fem senaste:
Villa - Sandviken 3-1.
Sandviken - Västerås 4-4.
Tillberga - Sandviken 3-16.
Sandviken - Falu BS 5-3.
Edsbyn - Sandviken 11-3.

Mitt matchtips: 4-2.

Marcus Simmmarcus.simm@svenskafans.com2007-01-09 22:45:00
Author

Fler artiklar om Falu BS