2016-09-10 16:00

Norwich - Cardiff
3 - 2

Västerås vann i snöovädret

Det snöade så pass mycket att man blev tvungen att dela upp matchen i tre perioder istället för det vanliga med två halvlekar. Hemmalaget spelade jämnt med VSK i första och den sista perioden. Det var alltså mittenperioden som blev avgörande då Västerås vann den med 2-0.

Fakta är att det hjälpte inte ens med tre perioder á 30 minuter utan snön föll så kraftigt att det blev en tävling om vem som lyckades bäst med att skotta snö.
Västerås vann den fajten och med det vann man även matchen totalt med siffrorna 2-4.

Som brukligt var det tillfälligheter som låg bakom flera mål i väderförhållanden som på onsdagskvällen. Första målet, 0-1, i matchen av Micke Carlsson var dock en läckerbit efter ett fint förarbete av Anders Östling som enkelt tog sig fram förbi långsamma försvarare i hemmalaget.
Då två tredjedelar av matchen hade gått var ställningen 2-0 till gästande Västerås och dittills var det rättvist.

Sedan i den tredje perioden ökade VSK snabbt på till 0-4 och en liknande situation som i måndags var alltså uppenbar för hemmalaget.
Fem minuter efteråt reducerade Falu BS på straff genom Johan Kruse i 72:a minuten och skulle en vändning återigen hända?
Nej, tyvärr blev det inte så, främst tack vare all snö som föll från skyn. Man lyckades dock göra ytterligare ett mål och hyfsa till siffrorna till 2-4 i slutminuterna. Även det målet på straff, fast denna gång var det Kaj Nordin som sköt in bollen.

Positivt från matchen var att det kom 908 personer upp till Lugnet trots det urusla vädret.
Negativt var just detta snöoväder, och nu längtar nog flera tills alla bandyhallar blir klara så man slipper se bandy på detta tråkiga sätt.

Nästa uppgift för Danne Hjelms Falu BS är Köping på bortaplan som man möter nu på söndag 15:00 i Svenska Cupens kvalomgång.