Lagbanner
Krönika: 34 långa års väntan över?

Krönika: 34 långa års väntan över?

Senast Falu BS tog ett SM-guld var år 1974. Tre år tidigare tog man också ett. Detta kan väl kallas för Faluns storhetstid. Kommer vi få uppleva en ny inom en snar framtid?

Edsbyn, Hammarby, Västerås, Sandviken, de fyra giganterna i svensk bandy. Lagen som alltid ska vara i toppstriden enligt experter. Detta är väl dock förståeligt, med tanke på vilka resurser lagen har, till skillnad mot till exempel vårat kära Falun. Tråkigt kan tyckas att just dessa fyra alltid ska slåss om guldet, men så är fallet. 

Listan över lag som ”ska” ligga framför Falun i tabellen kan göras ännu längre. Jag är dock optimist, och har alltid varit. Jag tror varje år på fullaste allvar att Falun ska ta sig till SM-final och vinna den dramtatiskt. Jag tror säkert folk känner igen sig… Man kollar på nyförvärven, och tycker att dessa ser lovande och bra ut. Förväntningarna byggs upp, men sedan bara rasar allt ihop. Nu sitter jag inte och menar att varje år så går det åt skogen, utan vad jag menar är att det nästan aldrig går som man tänkt sig. Det är ju ändå ganska självklart att det inte alltid går som man tänkt sig, förutom kanske för Edsbyn, dock. Var ska man få alla pengar ifrån att konkurera med storklubbarna? 

Angående min rubrik på denna krönika. Detta känns, som alla andra säsonger, som att det kan gå riktigt bra. Lyckas vi skrälla mot ”de stora” så kan vi gå långt. Visserligen har jag setat och sagt att jag känner så inför varje säsong, och vi kanske inte tar SM-guld i år heller. Men, gott folk, Falun går mot en storsatsning med ny inomhusarena och hela kitet. Inom några år kanske vi är det där laget alla fruktar att möta? Ingen kan veta… Man kan bara hoppas. 

Som den optimist jag är så hoppas jag alltid på att Falun ska vinna allt i dess väg, att alla spelare skall vara med i olika landslag, att vi har oändligt med pengar och resurser och att vi har den mest lovande ungdomssektionen. Kan vi nå detta mål? Tja, med rätt inställning och med en ny arena är vi en god bit på vägen. 

Vi vet alla vad Sören Persson har för kapacitet. En av allsvenskans bästa tränare är vad Falun har. Kanske har han lyckats bygga ett jämt och bra lag inför denna säsong, återstår att se som sagt. Men så här i försäsongstider så sitter man alltid och funderar på hur detta ska gå, man kollar upp nyförvärven, hoppas att stommen i laget stannar. Detta har bara varit mina tankar över hur det ska gå i år. Nu har vi fått behålla stommen, byggt med spets och bredd och det känns bättre än på många år, faktiskt. 

Så mina ord till dig Sören är bara: Lycka Till! Jag hoppas och tror att du kan gå långt med detta lag.

Joakim Swedinandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-08-07 19:02:00
Author

Fler artiklar om Falu BS