Lagbanner

Lugnets Multiarena

Sensommaren/hösten 2007 ska bygget börja. En storhetstid kanske kan vara att vänta för Falu BS. Klart är i alla fall att detta är ett steg i rätt riktning för Falu BS och de andra inblandade klubbarna

"Behovet av upprustning är stort. Lugnet behöver dessutom utvecklas, få en ny attraktionskraft, och regionen skulle - inte minst om ett framtida storlän blir verklighet - må bra av en stor arena med möjlighet för mässor, konvent, konserter och idrottsarrangemang av olika slag, som: skidor, ridsport, fotboll, motorsport och mycket annat."

Så här lät det när planerna på Lugnets Konvent & Evenemangsarena startade. Sedan vårvintern 2005 har arbetet pågått. De senaste månaderna i en högre takt för att ta tillvara på det stora engagemang som finns från många håll. 

Från början skedde arbetet i en samarbetsgrupp, där Falu BS, Falu IF (ishockey) och Falu CC (curling) ingick. Sedan gick det över i projektgrupper, där kommunens tjänstemän också medverkat i olika skeden. 

Falun planerar också, tillsammans med Svenska Skidförbundet, att under våren 2007 lämna in en ansökan om att få arrangera VM i nordiska skidgrenar år 2013. I det konceptet skulle en inomhusarena av den här kalibern vara en mycket viktig del för att säkerställa arrangemanget. 

Såklart ser jag detta som något väldigt positivt. Bygget kommer snart att börja (är det planerat i alla fall) och jag kan nog inte må bättre. Med en ny inomhusarena innebär det mer publik, mer pengar och då kan vi mycket väl vara påväg mot en storhetstid för Falu BS, smaka på den! 

Fler och fler klubbar i Sverige bestämmer sig för att bygga en inomhusarena, då känns det mycket bra att Falun inte ligger efter på den fronten! Detta är vad som sagts om Multiarenan just nu. Kommer det något nytt så kommer det att komma upp här på SvenskaFans.com.

Källa: www.lugnetmultiarena.se

Joakim Swedinandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-08-11 12:59:00
Author

Fler artiklar om Falu BS