Lagbanner
Krönika: Snart är det dags
"Jag tänker, som så många andra, hylla den mannen. Han vet precis hur han vill ha laget och då bygger han det på ett ypperligt sätt."

Krönika: Snart är det dags

Falu BS trupp ser onekligen intressant ut inför den kommande säsongen. I denna krönikan tänker jag reflektera lite tankar om det "nya" Falun, och allt vad som kommer upp i huvudet på mig.

Vi börjar med Sören Persson. Jag tänker, som så många andra, hylla den mannen. Vilken tränare vi har fått till Falun. Han vet precis hur han vill ha laget och då bygger han det på ett ypperligt sätt. Detta kan vara början på en strorhetstid, med en ny arena på gång, och med bättre spelarmatrial än på länge. 

Nu tänker jag inte börja gnabba om den kommande inomhus-arenan, det känns som jag har gjort det nog. Nu tänker jag istället gnabba lite om Tommi Pikkuhookana. Det är enligt mig, Faluns bästa värvning i år. Det återstår väl dock att se om han lever upp till förväntningarna. Men med honom och Rasmus Lindqvist i anfallet så kan det ju inte gå fel, känns det som. Herr Persson vet även vad Pikkuhookana går för, då han har spelat i finska landslaget med Sören som tränare där. Tommi Pikkuhookanas främsta kvalitéter är såklart målskyttet, då han är anfallare. Men han är även väldigt skridskostark och har en fin blick för spelet. En sådan anfallare behöver vi! 

Sedan har vi ju faktiskt fyllt på med en hel del talanger. Talanger från årgången 1988 framför allt. Kommer de att kunna ta platser i laget? Kommer Emil Ingman och Patrik Hedberg kunna peta "Skorven" mellan stolparna? Det återstår att se. Men det kommer definitivt inte att bli det lättaste, med tanke på att Jonas Persson är en av Sveriges bästa målvakter enligt mig. Och med press på sig från två unga killar kanske han blir ännu bättre. 

Men den talang jag hoppas mest på måste nog vara Emanuel Sundqvist, tror jag. Killen har ett fint rykte från tiden då han gick bandygymnasium. Han spelade riktigt bra i SAIKS P-19 gäng, men istället för att försöka slå sig in i A-truppen så valde han att flytta hem. Och det valet kan väl ingen klaga på. 

Sen har vi såklart fått förstärkning på försvarssidan också. Stefan Tranblom kommer från SSK Sundsvall och kommer att sätta press på de andra försvararna i laget. Han var troligtvis den allra bästa spelaren i Division I förra året. Varför skulle han inte då kunna ta en plats i vårat lag. Han måste nog må bra av att ha tagit ett kliv i karriären och nu får spela elitseriebandy. 

Nåväl, jag ska väl kanske ta och avrunda denna lilla krönika. Som jag sa, Falun har en bättre trupp än på länge, och med lite tur så kan man gå riktigt långt. Och ja, snart är det dags. Snart är det dags för ännu en lång härligt vinter med massor av bandy.

Joakim Swedinandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-09-24 08:40:00
Author

Fler artiklar om Falu BS