Falun besegrade Kungälv

Det blev vinst för Falun i första matchen i Svenska Cupen, trots att matchen stod och vägde väldigt länge. Rasmus Lindqvist spelade utmärkt och gjorde ett hattrick.

Falu BS - IFK Kungälv 6-3 (4-2)

1-0 (2) Rasmus Lindqvist, 2-0 (16) Rasmus Lindqvist, 2-1 (19) Håkan Olsson, 2-2 (22) Daniel Gratjov, 3-2 (29) Mikael Olsson, 4-2 (30) Rasmus Lindqvist, 5-2 (48) Tommi Pikkuhookana, 6-2 (54) Jörgen Momqvist, 6-3 (56) Mikael Lindberg

Som väntat så blev det alltså seger mot Kungälv i den första matchen av Svenska Cupen. Matchen stod väldigt länge och vägde vid 2-2, men Falun kunde till slut rycka ifrån till 4-2, och då kändes matchen avgjord.

Falun kändes tyngre genom hela matchen än Kungälv, och det syndes stundtals att Falun är ett par klasser bättre. Kungälv var dock inte helt borta i denna matchen, de gjorde en mycket fin upphämtning efter att Falun skaffat sig en 2-0-ledning. Rasmus Lindqvist slog in båda målen, och framför allt det andra var ett vackert mål ur ett fritt läge efter ett långt utkast av Jonas "Skorven" Persson.

Trots denna fina öppning av Falun, så kunde Kungälv alltså hämta upp underläget och få 2-2, och då var Falun lite darriga. Men en avgörande minut i matchen kom precis i slutet av första halvlek när Mikael Olsson utnyttjade lite försvarsslarv hos Kungälv fram till 3-2, och lite senare så gjorde Rasmus Lindqvist 4-2 på straff, och fullbordade sitt hattrick.

Offensiven avtog för Kungälv och matchen kändes avgjord i andra halvlek, och när Jörgen Momqvist gjorde 6-2 på hörna i den 54 minuten, så var saken klar. Falun hade vunnit första matchen i Svenska Cupen 2007. Kungälv fick dock ett tröstmål på straff någon minut senare.

Fortsätt bara på samma väg nu Falun, så går det här fint!