Stryk mot Edsbyn

Falun fick i den andra matchen av Svenska Cupen som väntat stryk mot Edsbyn. Slutsifrrorna skrevs till 6-2, men det handlade inte om utskåpning i Dina Arena.

Edsbyns IF - Falu BS 6-2 (2-2)

0-1 (1) Mikael Olsson, 1-1 (6) Magnus Olsson, 1-2 (15) Anders Englund, 2-2 (29) Jonas Edling, 3-2 (32) Joakim Hedqvist, 4-2 (47) Jonas Edling, 5-2 (52) Christian Mickelson, 6-2 (58) Jonas Edling

Efter 16 sekunder kunde Falun övveraskande ta ledningen med ett noll, 16 sekunder gott folk. Detta kom såklart som en chock för Edsbyn-fansen. Det var Mikael Olsson som sköt in bollen efter en framspelning av Mikael Jernberg.

Glädjen varade för BS-spelarna i sex minuter, då Edsbyn gjorde 1-1, efter ett långt utkast av Anders Svensson till Magnus Olsson som satte bollen i nät. Men Falun kunde trots detta ta ledningen igen, för andra och sista gången i matchen. Denna gången så var det Anders Englund som dunkade upp bollen i krysset, efter att han skrinnat in i straffområdet. Någon minut senare så hade Mikael Olsson ett jätteläge att göra 3-1, och Falun kunde kanske gått mot en storseger, men tyvärr så sumpade "Micke" detta läget. Istället var det Edsbyn som replikerade snabbt, och genom Jonas Edling gjorde man 2-2. Tråkigt för Falun som hade spelat så bra.

I paus stod det alltså 2-2, och det kändes bra för Falun. Kunde man kanske gå mot en seger mot Edsbyn?

Icke sa nicke... Två minuter in i andra halvlek så gjorde Edsbyn 3-2 genom Jocke Hedqvist. Falun skapade visserligen några heta lägen, men det fanns ingen kyla i avsluten i kväll, tyvärr. Edsbyn hade nu tagit över matchen och slutresultatet skrevs till hela 6-2.

Falun spelade långt ifrån dåligt denna matchen, men vad vi behöver se framöver är mer kyla i avsluten, så kommer det att kunna gå riktigt bra. Nu måste vi bara vinna mot Sirius i morgon så är vi klara för kvartsfinal.