Falun klart för kvartsfinal

Falu BS tog sig idag till kvartsfinal via en 3-1 seger mot Sirius. Det var inte världens mest offensiva match i Dina Arena, om man säger så, men nu väntar i alla fall Västerås SK i kvarstfinal.

Falu BS - Sirius 3-1 (1-0)
1-0 (26) Mikael Jernberg, 1-1 (35) Andreas Werner, 2-1 (58) Anders Gunnarsson, 3-1 (60) Andreas Lysell

För att Sirius skulle ta sig vidare var de tvungna att vinna med minst fyra mål, men det kändes inte riktigt som att de var på jakt efter att göra det. De hade en väldigt defensiv taktik och släppte inte till många ytor. Inte heller Falun ville anfalla speciellt mycket, utan visste att de inte behövde vinna med en massa mål, utan bara spela säkert.

Detta innebar då en ganska tråkig, chansfattig match. Första halvlek var värre än den andra i vilket fall som helst. Sirius hade en riktig chans till att ta ledningen, där Andreas Werner sköt i ribban. Men det var i alla fall Falun som gjorde halvlekens enda mål genom Mikael Jernberg som drog in en riktig rökare efter ett frislag.

Till andra halvlek så var Sirius mycket mer taggade. De gick ut och gjorde 1-1 fem minuter in i andra halvlek, genom Andreas Werner, som fick revansch för sitt ribbskott i första. Strax därefter så fick Sirius straff, men Jonas "Skorven" Persson dödade deras hopp om att gå vidare, och tog straffen genom en skridskoparad.

Falun gick ifrån till 3-1 som även blev slutresultatet. Anders Gunnarsson satte ett frislag och Andreas Lysell satte punkt för dagen med ett vackert mål.

Nu väntar alltså Västerås SK i kvartsfinal. Här ska väl inte Falun ha mycket att säga till om, säger många. Men jag tror i alla fall att Falun kan slå VSK, matcherna är trots allt 2x30 minuter.