Cupen tog slut mot VSK

Falun fick som väntat stryk i kvarstfinalen mot Västerås. Falun kämpade tappert, men höll inte mot ett skickligare Västerås som kunde gå och vinna med 3-0.

Västerås SK - Falu BS 3-0 (3-0)

1-0 (8) Michael Carlsson, 2-0 (14) Andreas Hammarback, 3-0 (20) Klas Nordström

Falun gick ut taggat och försökte verkligen att vinna mot Västerås i kväll, men det var inte det lättaste. Västerås var oerhört bra och fokuserade, och deras lag var oerhört kompakt och välorganiserat. Det enda Västerås målvakt fick göra egentligen denna match var att rädda en straff från Anders Gunnarson tio minuter från slutet.

Åtta minuter in i första halvlek så gjorde Michael Carlsson 1-0, genom att slita sig loss efter ett tveksamt ingripande av Faluförsvaret. Efter knappa kvarten var det då dags igen... Andreas Hammarbäck tråcklade sig fram genom Faluförsvaret och satte 2-0. Slutresultatet fastställdes i första halvlek, och det genom Klas Nordström som vispade in en boll från Andreas Hammarbäck. Tre riktiga målchanser, tre mål, det kallar jag effektivitet!

I andra halvlek spelade bara VSK på resultatet, och Falun skapade inte mer än några hörnor.

Jag måste passa på att gratulera Västerås som spelar mycket bra för stunden. Och även gratulera mitt Falun till en fin turnering, utan Sören Persson som tränare. Nu fokuserar vi på vad som komma skall! Återigen, grattis VSK!