Falun har startat World Cup

Som väntat blev det seger i öppningsmatchen av World Cup, mot Mjöndalen från Norge. Segern var ju i sin rätt, men det borde ha varit fler mål för BS.

Direkt i första halvleken etablerade Falun spelet på Mjöndalens planhalva och spelade ut norrmännen totalt. Men Mjöndalen hade ett ganska starkt försvar och det var svårt för BS att tråckla sig igenom detta. Resultatet i paus blev 2-0, men kunde lika gärna varit det dubbla eller mer.

Det var Tommi Pikkuhookana som gjorde första målet, vårat nyförvärv från Finland alltså, med ett distinkt avslut i den 23 minuten. Och efter det var det en annan finne, nämligen Rasmus Lindqvist som satte en straff och då var det alltså 2-0.

Falu BS fick sju hörnor i första halvlek, men satte alltså ingen. Det borde åtminstone blivit ett mål kan tyckas. Men men, ledning i paus är inte helt fel.

När den andra halvleken drog igån var det samma visa igen, ett utspelat Mjöndalen alltså. Falun hade mycket boll, men fortfarande ingen effektivitet. Micke Olsson kunde dock bjuda på en fin uppvisning när han tog en soloåkning och gjorde 3-0. Sedan fick Mjöndalen en hörna, i deras första anfall på hela matchen - och gjorde följdaktligen mål! Men BS körde på i samma takt och Rasmus Lindqvist gjorde sitt andra för dagen och fastställde slutreslutatet 4-1.

Som sagt, BS borde vunnit med mer, och kan man förbättra effektiviteten så blir det en rolig turnering.