Falun förlorade mot Vodnik

Det blev en knapp förlust mot Vodnik i World Cup-gruppspelets andra match. Ryssarna vann med 3-5.

Vodnik var det lag som började matchen bäst och kunde mycket väl tagit ledningen ett antal gånger under den första kvarten, men i stället var det Falun som initiativet målmässigt i matchen. Johan Rubensson gjorde 1-0 efter en kvart och fem minuter senare satte Tommi Pikkuhookana 2-0 till Falun - en mycket bra start på matchen! Falun var i ledningen i halvtid, om än bara med 2-1 efter Vodnik-reducering fem minuter före halvtidsvilan.

I den andra halvleken utökade Falun till 3-1 genom Rasmus Lindqvist, men Vodnik replikerade blicksnabbt och satte 3-2. Falun höll i sin ledning i nästan tio minuter och var också nära att utöka men i stället nådde Vodnik en kvittering genom Pavel Barsukov och Nikolaj Jarovitj försatte tio minuter senare Vodnik i ledningen första gången i matchen.

Falun försökte framåt för en kvittering, men utan att lyckas. Istället utökade Vodnik och vann matchen med 3-5.

En bra match av Falun dock, som verkligen hade kunnat vinna den här matchen. Förlusten innebär att Vodnik troligen vinner grupp E och avancerar därmed till slutspelet.