Lagbanner
SvenskaFans presenterar: Falu BS

SvenskaFans presenterar: Falu BS

"Tyvärr så har man dock fått ett väldigt tungt avbräck inför säsongen, Sören Persson har nämligen sjukskrivit sig. Antingen så blir laget helt vilse av denna händelse utan Sören på bänken, eller så blir man ännu mer taggade och spelar för Sörens skull" skriver Joakim Swedin om Falu BS.

Falu BS är laget som ingen egentligen tror på i år. Det är ett lag som har haft stor omsättning på spelare sedan förra säsongen, och väldigt många intressanta nyförvärv har kommit till klubben, men man har även behållt oerhört viktiga och rutinerade spelare. Laget ser faktiskt mer lovande ut än på väldigt länge. Klubben planerar också att bygga en inomhus-arena, och vad kan gå fel med det? Det är i vilket fall som helst en klubb som är påväg uppåt, och inte neråt.

Laget har vunnit SM-guld, men det var väldigt många år sedan, och året var 1971. Kan man då upprepa denna bedrift i år? Inte troligt… Men vem vet, kanske blir det en skräll?

Man har deltagit i både Svenska Cupen och World Cup på försäsongen, och man har slagit de lag man ”ska” slå, och spelat ganska bra. Tyvärr så har man dock fått ett väldigt tungt avbräck inför säsongen, Sören Persson har nämligen sjukskrivit sig. Antingen så blir laget helt vilse av denna händelse utan Sören på bänken, eller så blir man ännu mer taggade och spelar för Sörens skull. Det har även gått rykten om att Persson skulle sluta helt som tränare, men detta har han dementerat på klubbens hemsida. Och det kan man väl bara tacka honom för, för enligt mig så är han den bästa tränaren Falun någonsin haft. Nåväl, enligt Sören själv så kommer han snart att bli frisk, men han behöver bara vila och ta det lugnt. Kan som sagt Falu-spelarna bita ihop och spela för Sören, så kanske vi kan få se en riktigt fin säsongsinledning.

En positiv överraskning på försäsongen har varit Tommi Pikkuhookana, som öst in mål tillsammans med Rasmus Lindqvist. Är dessa två Faluns nya radarpar i anfallet? Låt oss hoppas det, och låt oss även hoppas på en fin säsong utan bekymmer.

Nyförvärv
Tommi Pikkuhookana (OPS Uleåborg), Mikael Jernberg (Boltic/Göta), Emmanuel Sundqvist (Sandvikens AIK),

Spelarförluster
Johan Kruse (TB Västerås), Alexander Perez (IFK Rättvik), Kenneth Spångberg (slutar), Dan Hjelm (IFK Rättvik, spelande tränare)


Träningsmatcher
Broberg – Falu BS 11-6
Falu BS – Kungälv 6-3 (SC)
Edsbyns IF – Falu BS 6-2 SC)
Falu BS – Sirius 3-1 (SC)
Västerås SK – Falu BS 3-0 SC)
Falu BS - Sirius 1-7
Falu BS - Algacik 11-2
Falu BS – Mjöndalen 4-1 (WC)
Falu BS – Vodnik 3-5 (WC)
Falu BS – Tillberga 4-1 (WC) 


Det här talar för Falu BS

- Sören Persson
Kanske kan låta sjukt att just en tränare talar för ett lag. Men Sören är en av Elitseriens bästa, och kan han komma tillbaka från sin sjukdom snart så kan Falun faktiskt bli riktigt bra. För man har faktiskt bra spelarmaterial.

- De unga viljorna
Inför säsongen har man flyttat upp många talanger, och alla dessa är såklart hungriga och vill visa vad de går för. Det är aldrig fel med unga spelare.

- Vilja från Dalarna
Falu BS har aldrig varit ett lag som bara fisåker och tror att allt ska sköta sig självt. Nej, kämpaglöden är det inget fel på.

Det här talar emot Falu BS

- Orutinen
Danne Hjelm har stuckit, likaså Kenneth Spångberg. Visst, det finns talanger, men man behöver även rutin.

- Ojämnheten
Faluns lagdelar är alldeles för ojämna, helt enkelt. Man har ett väldigt starkt anfall med Rasmus Lindqvist och Tommi Pikkuhookana, men sen är det lite skralare bakåt.

- Ekonomin
Man kanske inte är världens fattigaste klubb, men ändå. Man ligger efter Edsbyn, VSK, SAIK med flera vad det gäller pengar, och därmed kan man inte köpa tillräckligt bra spelare för att vinna SM-guld. En nya arena skulle förbättra detta.


Spelarprofilerna

Väggen – Jonas Persson
En oerhört rutinerad målvakt från Norrland och Kalix. Han har visat i Falun att han är en av Sveriges bästa målvakter, men har dock aldrig spelat i landslaget, synd nog. Men gång på gång så är det den här mannen som räddar Falun i svåra lägen och matcher.

Målsprutan – Rasmus Lindqvist
Var förra årets bästa målskytt för Falun, och det lutar väl åt att det blir samma visa i år igen. Finsk landslagsman som har ett oerhört bra målsinne. När han kom förra säsongen så var han den målskytt man letat efter sedan Obukhov stack.

Åldermannen – Jörgen Momqvist
BS-hjärta, minst sagt. Jörgen är en man som aldrig ger upp för klubben han älskar. Om alla spelade med samma inställning och hjärta så skulle det vara oerhört bra. Dessutom så är han gammal och rutinerad, och har varit med i många år nu. 


Säsongstips
Jag tror att Falu BS kommer att gå hyfsat bra det här året. Jag har slängt ur mig ett tips förut, och jag står väl fast vid det. Jag tror man går till kvartsfinal men där är det nog stopp, tyvärr. Fast det skulle ju vara oerhört kul om de kunde överraska mig.

Joakim Swedinandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-11-05 17:00:00
Author

Fler artiklar om Falu BS