Lagbanner
Inför: Falu BS - Skutskär
Här är det match mot Boltic, men i morgon är det Skutskär som gäller

Inför: Falu BS - Skutskär

I morgon spelas alltså Falu BS sista träningsmatch inför den nya säsongen, och förhoppningsvis kan det bli en fin prestation och ge några utropstecken inför premiären i Elitserien 2007/2008.

Skuskärs IF

Skutskär är en centralort i Älvkarleby kommun i Uppsala län. Deras bandylag är det mest framgångsrika sportmässigt. Det är alltså det bandylaget som Falun ska möta i en träningsmatch i morgon. 1919 så togs bandy upp på verksamhetsprogrammet "på riktigt", men inte förrän 1944 så vann man SM-guld och fick framgångar. Man vann även SM-guldet 1959, efter det gick det lite tyngre och laget ligger nu i Allsvenskan.

Laget kommer med en seger i ryggen från en match mot Derby, där man vann med 5-3. Lita nu på att man är taggade och vill slå Falun.

Falu BS

Falun har haft en bra försäsong, och vunnit mot de lag man ska vinna mot. Och nyförvärvet Tommi Pikkuhookana har minst sagt varit en nyttig spelare, likaså hans kamrat i anfallet Rasmus Lindqvist. Men som de flesta och säkert redan vet, så är Sören Persson fortfarande sjukskriven, och det får ses som ett tungt avbräck.

Nåväl, grabbarna har spelat riktigt bra stundtals, och gjort hyfsat med mål. Men effektiviteten måste förbättras om det ska bli vinst i den här matchen, för Skutskär är inget dåligt lag.

Jag gissar att Falun kommer mönstra ett starkt lag och köra med de mest ordinarie spelarna. Någon "startelva" tänker jag dock inte slänga ur mig, det känns bara onödigt, när man jämt har fel. Men lita på att Rasmus Lindqvist, Jörgen Momqvist och Tommi Pikkuhookana kommer att spela mycket, som allihop har haft en bra start på säsongen.

Det finns inga spelare på skadelistan så vitt jag vet, så det är bara att köra på!

Tips: 5-2 till Falu BS.

Joakim Swedin2007-11-05 21:21:00
Author

Fler artiklar om Falu BS