Lagbanner
Inför: Gripen - Falu BS
Blir det jubel i morgon?

Inför: Gripen - Falu BS

Nu är det äntligen dags. Det är premiär i Elitserien i bandy år 2007/2008. Första matchen skall alltså spelas mot Gripen från Trollhättan. En match som kan ses som en lätt öppning, men nej då.

Gripen/Trollhättan

Denna klubb som alltså kommer från Trollhättan bildades 1936, men har bara spelat fyra säsonger i allsvenskan, och aldrig tagit något SM-guld. Inte världens största klubb alltså. Nu är man inne på sin femte säsong i högsta serien, som numera kallas Elitserien och inte Allsvenskan som förr.

Gripen är inget dåligt lag, inte alls. De har en väldig stabil defensiv, men spelar ändå på ett eget sätt. Man kommer alltså inte lägga sig på egen planhalva i morgon och bara slå undan. De har hemmaplan och det är premiär, de kommer försöka vinna i morgon, lita på det.

De har förlorat ungefär lika många spelare som de har värvat i somras, men deras lagkapten Daniel Larsson är kvar, och är deras viktigaste spelare helt klart. Och i genrepet vann man mot Frillesås med 3-5, som spelar i Allsvenskan.

Falu BS

Spelare som inte kan vara med är Andreas Lysell på grund av nyckelbensbrottet som han drog på sig under World Cup, och Johan Rubensson är osäker då han har haft problem med ljumskarna en tid. Annars är truppen intakt.

Falun har haft en fin försäsong, men har blandat och gett lite för mycket. Och något som måste vara bättre i morgon är effektiviteten.

Kommentarer från tränare

Kenneth Spångberg (tillförordnad tränare vid Sören Perssons frånvaro) har talat med falubsbandy.com och sagt så här:

- Det ska bli spännande. Vi är så rustade vi kan bli och siktet är inställt på seger. Kan vi mobilisera en bra inställning, och jag kan inte se varför det inte skulle gå, då har vi god chans. Men vi måste göra en riktigt bra match för att komma tillbaka hem med en seger, säger Spångberg.

- Vi vet vad som krävs av oss, nu gäller det att plocka fram de rätta takterna, avslutar BS-tränaren.

Inga kommentarer från Gripens tränare har hittats, tyvärr.

Tips

Jag tror att BS kommer vinna denna match, trots ett hårt kämpande Gripen. Man kommer vinna med 2-5, och Rasmus Lindqvist gör tre mål, de andra två sätter Tommi Pikkuhookana. Låt oss också hoppas på bra drag på läktarna.

Joakim Swedin2007-11-10 16:43:00
Author

Fler artiklar om Falu BS