Lagbanner
Inför Falu BS - IFK Motala
Motalajubel, inget vi vill se på onsdag.

Inför Falu BS - IFK Motala

På onsdag möter Falu BS serieledaren Motala på hemmaplan. Det väntas bli en tuff match mot ett Motala som har öppnat Elitserien över förväntan. De har vunnit alla fyra matcher de spelat, och visat upp riktigt fint spel.

IFK Motala

Klubben IFK Motala startades 1937 då Holms IF och Motala FF slogs ihop. Namnet blev alltså IFK Motala. Bandyn tillkom inte förns 1965, och sedan 1979 har A-laget spelat i högsta serien och tagit ett SM-guld (1987).

Som sagt, Motala leder alltså Elitserien och har spelat riktigt bra stundtals. Något som skall nämnas är väl att de inte har spelat någon riktigt svår match än.

Spelarmaterialet ser hyfsat bra ut, och man har gjort några fina värvningar under sommaren. Jag tänker speciellt på Alexie Kitkov, som har gjort mål i samtliga matcher denna säsong. Imponerande! Man har både unga talanger och äldre mer erfana spelare. Så detta blir ingen lätt match för Falu BS.

Falu BS

Även Falun har inlett serien starkt och inte förlorat någon match än, men man har fått en oavgjord, borta mot Bollnäs. Men laget har sett riktigt bra ut med tanke på att man inte haft Sören Persson vid bänken. Men effektiviteten kan fortfarande förbättras och då skulle man kunna vinna matcherna större och säkrare.

En positiv överraskning under början av säsongen har varit Tommi Pikkuhookana som har visat upp ett fint skott, målsinne och en grym skridskoåkning. Han kommer att bli en tillgång, tro mig! Men laget i sig har spelat riktigt bra och över min egna förväntan i alla fall.

Tips

Jag tror på en hård och jämn batalj, det är två obesegrade lag som vill fortsätta på den inslagna vägen. Jag hoppas så klart att BS vinner så här på hemmaplan, men det kommer bli svårt. Men jag gissar i alla fall på att vi vinner med 4-2. Vi kommer att vara starkare än Motala på hemmaplan, men ingen underskattning tack!

Övrigt

- Falun har inte börjat seriespelet så här bra sedan 2000/2001.

- Både Motala och Falun har knäppt experterna på näsan vad det gäller hur lagen spelat. Ingen trodde väl att lagen var så här bra?

Joakim Swedin2007-11-26 20:12:00
Author

Fler artiklar om Falu BS