Lagbanner
Inför Vetlanda – Falu BS
"Skorven" storspelar!

Inför Vetlanda – Falu BS

På söndag åker Falun ner till Småland för att möta Vetlanda. Det borde, som vanligt när Falun spelar, bli en jämn match. Vetlanda inledde säsongen lite trögt med två förluster men sen har de tagit tre raka segrar. Frågan är om Falun ska vara obesegrat efter fem omgångar?

Vetlanda
Klubben bildades 1945 och debuterade i allsvenskan säsongen 60/61. De har sedan dess varit i högsta serien till och från, men inför säsongen 00/01 gick dom upp i allsvenskan och har sedan dess hållit sig där. Vetlanda har vunnit SM-guld tre gånger, senst 1994.

Vetlanda startade som sagt årets Elitserie med två förluster, hemma mot Edsbyn och borta mot Vänersborg. Efter det har man tagit tre raka segrar, bland annat hemma mot Bollnäs och senast borta mot Villa. Dom har hittills i serien gjort 28 mål men man har släppt hela 27, på fem matcher.

En spelare som Falun bör se upp med är Christoffer Edlund som ligger sjua i Elitseriens poängliga med nio poäng. Även Björn Einarsson och Rolf Hedberg ska man hålla lite extra koll på, då dessa båda har gjort sex mål vardera.
För övrigt ligger Vetlanda näst sist i publikligan med ett snitt på endast 595 personer. Kan hoppas att det blir lite mer när våra masar kommer på besök!

Falu BS
Som vi alla förmodligen vet så har Falun inlett Elitserien oväntat bra, för vissa experter i alla fall. De är tillsammans med Motala dom enda lagen utan förlust i årets Elitserie. Efter två segrar och två oavgjorda matcher, båda på hemmaplan, ligger man fyra i Elitserien. Falun har bara släppt in elva mål hittils vilket är minst i serien, mycket tack vare ”Skorvens” storspel. Vi får hoppas att dom kan få igång målskyttet nu, 15 mål på fyra matcher är lite lite, men så länge dom tar poäng så är jag nöjd.

Hela laget har inlett säsongen bra och det känns skönt att dom har hittat ett försvars spel som känns stabilt. Dessutom har de båda mickarna på var sin halv inlett säsongen på ett imponerande sätt med hög fart och imponerande teknik, det har även blivit några mål från deras klubbor. Vi väntar på att målskyttet ska lossna rejält för våra båda finnar!

Tips
Som jag skrev tror jag att även denna match kommer bli en jämn historia, Falun har haft en tendens att tappa lite mot slutet av matcherna och Vetlanda har gjort mycket mål i slutet av sina, vi kan hoppas att Falun kan gå i från i mitten av andra och sedan hålla hela vägen!
Mitt tips blir att Falun tar hem den här matchen med 6-4.

För övrigt
- Spelarbussen lämnar Falun kl 16 på lördag eftermiddag. Utan ljumskskadade Johan Rubensson och axelskadade Andreas Lysell.

Henrik Ivarsandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-12-01 16:36:00
Author

Fler artiklar om Falu BS