Första förlusten för BS
Vetlanda fick jubla även idag efter en gastkramande match.

Det var ett gäng besvikna masar som satte sig på bussen hem till Dalarna efter söndagens besök på ett folktomt Tjustkulle. Många utvisningar för Falun och tre Vetlandamål redan innan paus gjorde att det slutade med Faluns första förlust i årets Elitserie.

BS-målen: Rasmus Lindqvist 2, Anders Gunnarsson, Micke Jernberg

Inför endast 493 personer tog Vetlanda ledningen redan 5 minuter in i första halvlek genom Christoffer Edlund, åtta minuter senare ökades ledningen till 2-0 och 24 minuter in i halvleken fick Vetlanda en straff som de dock missade, men Falun drog efter det på sig fyra utvisningar på tolv minuter, lyckligtvis lyckdes inte Vetlanda gå ifrån ytterligare under den perioden. Men i den 41 minuten kom 3-0, och det stog sig tills domaren blåste för pausvila, en efterlängtad sådan för masarna. Enligt rapporter hade ledningen kunnat varit betydligt större efter både missad straff och frilägen.

Eländet fortsatte redan i den första minuten av andra halvleken när Vetlanda gjorde 4-0. Falun återfick dock lite hopp när Anders Gunnarsson reducerade på en hörna i den 52 minuten. Efter att Vetlanda missade fyra hörnor i mitten av andra halvlek tog Falun över målskyttet och kunde i den 82 minuten kvittera till 4-4 genom Micke Jernberg. Jag kastades då mellan hopp och förtvivlan framför datorn eftersom Svenska banyförbundets liverapport ändrades så att man inte hade en anig om vad det egenligen stod i matchen, men när de tillslut bestämde sig för ett resultat visade det sig att Björn Einarsson avgjort matchen genom att sätta 5-4 i den 84 minuten.

Det var synd att Falun inte lyckades få med sig en poäng hem från Småland, det kändes som att Falun hade en bra chans att lyckas med det när Jernberg kvitterade. Sen missade domare Öhrlund att blåsa en straff till Falun i slutet när Micke Olsson rivits ner.

Positivt för Falun var dock att man inte släppte in något mål på elva hörnor och att killarna krigade hela matchen och kom igen efter underläge med fyra mål. Negativt är att man spenderar 70 minuter i utvisningsbåset, vilket ska ha berott på en inte allt för bra match av domaren Peter Öhrlund.

Det är bara att ta nya tag inför matchen på onsdag då Broberg kommer till Lugnet. Vi hoppas att killarna redan glömt den första halvleken men tar med sig den andra hem och fortsätter på den vågen!