Inför Falu BS - Broberg/Söderhamn
"Skorven" har spelat fantastiskt hittills.

På onsdag kväll ställs Falun, som kommer från en uddamålsförlust, mot Broberg som tog sin första seger i årets Elitserie senast hemma mot Villa Lidköping. Om vi kan få bättre väder än senaste matchen på Lugnet kanske våra Masar kan bjuda oss på fin underhållning och en förtsa seger på hemmaplan.

Brobergs IF

Föreningen bildades 1915 och lyckades kvalificera sig för allsvenskan för första gången 1932. De spelade sin första SM-final mot Västerås SK den 16 februari 1947 och vann matchen med 4-2, i och med den segern blev man första Hälsingelag att vinna SM-guld. Broberg har sedan tagit hem SM-guldet ytterligare fyra gånger, senast 1977.

Inledningen på denna säsong har sett lite skakig ut med tre raka förluster, bland annat en uddamålsförlust hemma mot SAIK, där det avgörande målet kom först i den 90:e minuten. Första poängen kom i en svängig tillställning borta mot Tillberga, detta efter att Broberg tidigt gått ifrån till en 4-1 ledning för att sedan tappa till underläge med 7-5 men till slut lyckas kvittera i den 92 minuten. Första segern för säsongen kom som sagt hemma mot Villa i söndags.

Spelare som Falun måste hålla extra koll på är Jonas Nygren och Stefan Larsson, med tröja nummer 16 respektive 81. Dessa båda har tillsammans gjort 14 av Brobergs 26 mål den här säsongen. Dessutom finns nyförvärvet från Edsbyn, Joel Edling, lillebror till målsprutan Jonas Edling, som spelar kvar i EIF.

Falu BS

Efter förlusten senast, då BS tydligen var totalt utspelade och med andan i halsgropen kunde kliva av isen efter första halvlek med underläge 0-3, så räknar jag med att de är rejält revanschsugna och inte vill riskera att sätta sig i den sitsen igen. Sen har vi väl inte haft något vidare flyt med de beslut som domarna har tagit hittils den här säsongen.

Falun är med sina 16 insläppta mål det lag i serien som släpper in minst mål, men med bara 19 framåt är vi näst sämst i serien, bara Tillberga har gjort färre. Nu är det väl dags att vi har lite flyt med oss och får fart på målskyttet ordentligt.

Tips

Jag tror att Falun kommer gå ut till den här matchen med full fart efter vad som hände i Småland. Brogers seger senast gav dom säkerligen lite självförtroende, men jag tycker att Falun ska vara det bättre laget i den här matchen och jag hoppas på att vi tar hem matchen med 7-3. Men om väderprognosen håller, så kan ju allt hända. Jag hoppas dock på att SMHI har fel igen