Lagbanner

Inför Edsbyn – Falun

Under lördagen ska Falun åka till Dina Arena för match mot Edsbyn, det är två lag med helt olika form som möts. Falun med två raka förluster och Edsbyn med två raka segrar och 26-7 i målskillnad.

Edsbyn
De senaste årens bästa bandylag i Sverige inledde säsongen som väntat med segrar i de två första matcherna, men i den tredje matchen åkte man på en rejäl överkörning hemma mot SAIK som vann med hela 11-5, ett resultat som man sannerligen inte är van att se när Edsbyn spelar. Dom två följande matcherna slutade 6-6 och det kändes då som att de var inne i en liten svacka, men sen kom de igång rejält och dem två senaste matcherna har vunnits i överlägsen stil.

Man kan inte säga att det finns några speciella spelare som Falun bör se upp med. Man kan helt enkelt säga att det inte finns några brister alls, även om de kanske inte är lika bra den här säsongen som förra, i och med att Per Hellmyrs har lämnat klubben. Men det gäller absolut att se upp med Jonas Edling som på sju matcher gjort 20 mål, vilket han ligger tvåa i skytteligan med. Det gäller att Falun ser upp vid alla fasta lägen som Edsbyn skaffar dig, de är överlägset det lag i Elitserien som sätter flest av sina chanser.

Falu BS
Efter en lovande inledning på säsongen blev det ett rejält bakslag senast mot Broberg, ett bevis på att laget inte har nån chans i matcherna om inte alla ställer upp och krigar för varandra. Men nu är det bara att glömma den matchen, i fortsättningen gäller det att kliva ut till matcherna med samma inställning som fanns förra säsongen då laget krigade tills att domaren blåste av.

Falun har på dom inledande matcherna dragit på sig 275 utvisningsminuter, med detta är man det tredje mest utvisade laget i Elitserien, ska man ha nån chans över huvud taget i den här matchen gäller det att alla spelare håller sig på isen.

Tips
Jag kan inte realistiskt tro på något annat än seger för hemmalaget i den här matchen, men om grabbarna i laget ställer upp för varandra, krigar hela matchen och har lite tur med sig så kan dom absolut få med sig ett oavgjort resultat. Dessutom har de ju ingen press på sig eftersom ingen tror att Falun ska ta poäng här, det gör att dom kan slappna av och ösa på.

För övrigt
- Vad jag vet så är det bara Andreas Lysell som är skadad för närvarande, positivt är att han har gjort några isträningar och själv tror att det inte ska vara så långt kvar till comeback.

- Se till att hjälpa Blågula masar med att fylla bussen ner till matchen mot Hammarby den 28/12, för mer information gå in på www.blagulamasar.se

Henrik Ivarsandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-12-08 10:46:00
Author

Fler artiklar om Falu BS