Hellas Verona - Pisa
1 - 1

Brakförlust mot Edsbyn
Målkung.

Falu BS hängde med i en halvlek, men sedan blev man rundningsmärken så det stank av det. Edsbyn gjorde hela tio mål under andra halvleken.

EDSBYN - FALU BS 13-3 (3-2)

0-1 (20) Tommi Pikkuhookana, 1-1 (25) Joakim Hedqvist, 2-1 (29) Joakim Hedqvist, 3-1 (32) Joakim Hedqvist, 3-2 (37) Mikael Olsson, 4-2 (46) Joakim Hedqvist, 5-2 (63) Jonas Edling, 6-2 (67) Jonas Edling, 7-2 (68) Hans Andersson, 8-2 (71) Joakim Hedqvist, 9-2 (75) Joakim Hedqvist, 10-2 (75) Joakim Hedqvist, 11-2 (77) Christian Mickelsson, 11-3 (79) Anders Gunnarsson, 12-3 (83) Magnus Olsson, 13-3 (87) Joakim Hedqvist.

Hörnor: 7-3.
Utvisningar: Edsbyn 4x10, 1x5 Falun 6x10.
Publik: 1251.
Domare: Mikael Karlsson.

Falun har rankats som ett bottenlag av många experter, men inledningsvis har man bevisat motsatsen med en del fina resultat. Och flertalet av de oavgjorda matcherna skulle ha varit vinster, om man inte haft sådan otur.
   Matchen innan den borta mot Edsbyn spelades hemma mot Broberg och då blev det storförlust med hela 4-10.
   Kanske blev det då en vändning till en negativ trend?

Jämnt i 45 minuter
Falu BS hängde dock med bra under första halvleken och kunde dessutom haft en ledning i pausvila, bara om chanserna hade blivit mål.
   Dalmasarna tog ledningen med 1-0 genom Tommi Pikkuhookana efter cirka 20 minuter, och sedan gjorde Micke Olsson en fin individuell prestation men som hann avböjas i tid av hemmaförsvarare.
   Sedan fick gästerna dessutom en straff där Edsbyns målvakt Anders Svensson räddade Rasmus Lindqvists skott.
   Historien upprepade sig och Edsbyn vände underläget till en 3-2-ledning inför pausvilan.

BS gick sönder
Tidigt i andra halvlek kunde sedan Joakim Hedqvist utöka Edsbyns ledning till 4-2.
   Sedan blev det ett riktigt målkalas för hemmalaget som fullständigt spelade ut ett alldeles för lojt Falu BS.
   Gästernas tränare Sören Persson var givetvis allt annat än glad över tappet.
   - Vi slår bort varje passning, jobbar inte hem och tappar bort motståndaren helt, trots att vi möter ett lag som vi ska ha koll på, säger Sören Persson till Dalarnas Tidningar.
   Vem som blev matchens lirare var det inte svårt att ta reda på efter att Joakim Hedqvist gjorde åtta mål av de tretton mål Edsbyn mäktade med.