Lagbanner

Inför Falun - Vänersborg

Efter tre raka förluster och 23 insläppta mål på de senaste två matcherna väntar Vänersborg hemma på Lugnet för Falun. Två lag som slåss kring slutspelsstrecket och nog gärna ser att det blir seger i den här matchen.

IFK Vänersborg
Senast laget spelade var i fredags då man föll med 2-3 hemma mot Villa-Lidköping, de ser ut att ha fått till en bra defensiv med bara sju insläppta på de senaste tre matcherna, men å andra sidan har det inte blivit fler än sex framåt. Inledningen på säsongen har sett bra ut med bland annat oavgjort uppe i Edsbyn och förlust i slutskedet hemma mot SAIK, men målskyttet har som sagt kommit av sig lite dom senaste matcherna.

En spelare som Falun bör hålla extra koll på är Jonas Berner som med sina nio mål är bäste målskytt, fem av dessa mål har han gjort på hörna. Vänersborg är med 25 insläppta mål på de inledande sju matcher det lag som är tätast bakåt, men som vi alla vet kan defensiven rasa rejält i bandy.

Noterbart är att Vänersborg ligger tvåa i Elitseriens publikliga, de har hittills haft ett snitt på hela 1835 personer, nog är man lite avundsjuk på att dom har en sådan hängiven publik. BS ligger fyra från slutet med ett snitt på endast 866.

Falu BS
Efter de första fem matcherna hade Falun bara släppt in 16 mål, när sju omgångar nu är spelade har man släppt in 39. Vi får hoppas att killarna pratar ihop sig och ser till att komma tillbaka till den fina defensiv som fanns i början av säsongen då ingen kom igenom. Enligt vad jag hörde från matchen senast i Edsbyn var den första halvleken riktigt bra, de höll ihop laget och gav inte Edsbyn några lägen. Bara att ta med sig den delen av matchen och försöka fortsätta på det. Falun kan störa alla lag i serien om bara alla hjälper varandra.

De yttre förhållanderna inför morgondagens match ser ut att bli helt perfekta, klart, vindstilla och runt 10 grader kallt. Det ska blir otroligt skoj att få se vad våra duktiga halvor Olsson och Jernberg samt de två finnarna Lindqvist och Pikkuhookana kan prestera i bra väder, vi vet att de alla är bra skridskoåkare och med bra is ska det bli skoj att se, de två senate matcherna på Lugent har ju inte bjudit på något vidare bandyväder.

Som det ser ut just nu är adet bara Andreas Lysell som inte är tillgänglig för spel.

Tips
Efter de senaste matchernas ras för Falun hoppas jag på att fokus ligger på att hålla ihop deffensiven hela matchen, om de lyckas med det så tror jag att de har en rejält god chans att ta sin första hemmaseger för säsongen. Jag tror dock inte att detta kommer bli en målrik match så mitt tipps blir att Falun vinner med 4-3.

Henrik Ivarsandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-12-11 21:41:00
Author

Fler artiklar om Falu BS